Marcel Mauri i Gabriela Serra presenten a Tarragona el llibre de Jordi Cuixart

Actualitat

Òmnium Cultural del Tarragonès us convida a la presentació del llibre de Jordi Cuixart “Ho tornarem a fer”. L’acte constarà d’una conversa entre Marcel Mauri de los Rios, vicepresident d’Òmnium Cultural, i Gabriela Serra, activista i ex diputada del Parlament de Catalunya. La presentació estarà presentada i moderada per la periodista de Canal Reus, Ariadna Escoda.

L’acte tindrà lloc al passeig del Moll de Pescadors del Serrallo el pròxim 9 de setembre a les 19h.

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural injustament empresonat, ha decidit transformar la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans. El llibre ‘Ho tornarem a fer’ és un text, emocionat i rigorós, on fa una crida a perdre la por i a la desobediència civil.

‘Ho tornarem a fer’, editat per Ara Llibres, és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem. Un manifest directe i valent, “un crit a l’esperança i contra la resignació i la frustració”, que ens commina a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades a Catalunya i arreu del món perquè és a través de la desobediència civil com s’enforteixen les llibertats de tota la societat. Com ell mateix diu “perquè els nostres fills puguin viure en un país més just i més lliure, ho tornarem a fer”. El pròleg és de Jamila Raqib, la directora executiva de la Institució Albert Einstein dels Estats Units, fundada el 1983 per Gene Sharp i dedicada a promoure l’estudi i l’ús de l’acció noviolenta.