Marcel Mauri: “Pedro Sánchez faria bé d’acceptar la mà estesa i escoltar el que Òmnium Cultural li vol explicar”

Actualitat

Jordi Cuixart demana per carta al president en funcions del govern espanyol que inclogui Òmnium Cultural a la ronda de trobades amb entitats

Barcelona, 6 d’agost de 2019 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, ha demanat al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, que accepti la petició de reunió feta pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart: “Si el senyor Pedro Sánchez creu en el diàleg faria bé d’acceptar aquesta mà estesa i escoltar el que Òmnium Cultural li vol explicar”. Mauri de los Ríos ha assegurat: “Si algú de debò fa bandera del diàleg i no ho fa per pur màrqueting electoral, hauria de voler-se reunir amb una de les entitats més importants i significatives no només de Catalunya sinó d’arreu de l’estat. No trobarà Pedro Sánchez una altra entitat amb més de 175.000 socis amb qui reunir-se. Li recomanem que es reuneixi amb nosaltres i que ens escolti” i ha afegit: “És ben segur que les coses que li explicarem no li agradaran. Com moltes de les coses que ell fa no ens agraden. Com no ens agrada, per exemple, que hagi prohibit que els vaixells de Proactiva puguin anar a salvar vides al Mediterrani. No ens agrada la política d’escoltar-se més les tesis de Vox que les tesis de Nacions Unides que demanen que alliberi els presos polítics. Però en Jordi Cuixart, com a president d’Òmnium Cultural, segueix amb la mà estesa”.

El vicepresident d’Òmnium Cultural ha destacat el fet que Jordi Cuixart demani reunir-se amb Pedro Sánchez malgrat portar gairebé a la presó: “El diàleg és la via que ens ha d’ajudar a trobar solucions davant d’un conflicte com aquest”.

Jordi Cuixart: “La resolució democràtica del conflicte passa per l’empatia i vèncer així la por al diàleg”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva des del 16 d’octubre de 2017, va enviar ahir una carta al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, on li demana que inclogui Òmnium Cultural en la roda de contactes amb entitats que està fent aquests dies: “Estic convençut que la resolució democràtica del conflicte passa per l’empatia i vèncer així la por al diàleg”.

Cuixart explica a Sánchez que li agradarà exposar-li els avenços de la plataforma ‘Som el 80%’ i l’abast de l’afirmació “Ho tornarem a fer” que va pronunciar en l’al·legat final al Tribunal Suprem. Cuixart conclou la carta assegurant: “El nostre és un compromís honest i sincer amb la democràcia i l’exercici de la llibertat d’expressió, reunió i manifestació, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat i d’Europa. Per això és tan important que el govern espanyol que es constitueixi derogui d’una vegada per a totes la Llei mordassa”.

La carta que Jordi Cuixart ha enviat a Pedro Sánchez es pot llegir aquí: Carta Sr. Pedro Sanchez.