Marcel Mauri: “Pedro Sánchez ha de tenir clar que dir ‘no’ a l’amnistia és dir ‘no’ al clam majoritari del nostre país”

Actualitat

Òmnium Cultural instal·la un centenar de parades al carrer arreu de Catalunya per signar a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació

Barcelona, 19 de desembre de 2020 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha fet una crida al govern espanyol perquè no s’oposi a l’amnistia: “Que Pedro Sánchez tingui clar que no estarà dient ‘no’ a uns partits o a uns altres, estarà dient ‘no’ al clam majoritari de la ciutadania del nostre país que reclama l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”, perquè “l’amnistia i l’autodeterminació són les úniques solucions per aquest conflicte polític”.

Mauri ho ha assegurat des de plaça Catalunya on s’ha instal·lat la parada central de recollida de signatures a favor de l’amnistia, en el marc de la campanya Amnistia. Fem-nos lliures! “Demanem a la ciutadania que signi a favor de l’amnistia. Volem que sigui un clam de país. Sabem que una immensa majoria de la ciutadania no està d’acord amb els empresonaments, vol que hi hagi aquesta solució política i per tant, reclama, l’amnistia”, ha explicat el vicepresident d’Òmnium. La campanya de recollida de signatures s’allargarà les properes setmanes amb l’objectiu, segons Mauri, de “fer que aquest clam per l’amnistia sigui el més fort possible per portar-lo a Madrid”, perquè entén que l’amnistia és l’única solució global que abraça el conjunt dels represaliats, i que el dret a l’autodeterminació és l’única via per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. 

Òmnium ha engegat aquest dissabte la recollida massiva de signatures al carrer per demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia. En el marc de l’acord de l’independentisme escenificat aquesta setmana al Parlament per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats, i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia, l’entitat que president Jordi Cuixart instal·la aquest cap de setmana un centenar de parades arreu del territori per recollir signatures. Tarragona, Lleida, Girona, Reus, Igualada, Solsona, Mataró, Figueres, Valls, Badalona, Manresa, l’Hospitalet de Llobregat, la Seu d’Urgell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí o Viladecans, entre d’altres, són algunes de les poblacions on es pot signar a favor de l’amnistia. 

L’objectiu és aconseguir el màxim de suport possible de la ciutadania per tal que l’Estat espanyol reconegui l’existència d’un conflicte polític a Catalunya. Un conflicte, per altra banda, que només es pot resoldre a través d’una llei d’amnistia i fent possible l’exercici del dret a l’autodeterminació. A través d’aquestes signatures aquest clam transversal de tota la societat civil per una amnistia dels presos polítics i del conjunt dels represaliats arribarà amb força a Madrid per tal que es debati al Congrés dels Diputats i s’acabi materialitzant amb una llei d’amnistia que és jurídicament viable i políticament possible.