Marcel Mauri: “Si no hi ha absolució l’estat espanyol tindrà un problema amb les institucions i la democràcia”

Actualitat

Òmnium i representants transversals de la societat civil exigeixen l’absolució

Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural , ha advertit que “si no hi ha absolució, l’estat espanyol tindrà un problema amb les seves institucions i la democràcia”. Mauri ha parlat dels consensos que vertebren la societat catalana i ha apel·lat les grans majories sobre les que s’ha de construir la resposta a la sentència, si no és absolutòria. “Per això, avui, en la Diada nacional de Catalunya fem aquest clam. Pels drets i les llibertats, absolució. Perquè sabem que no hi haurà normalitat en el nostre país mentre hi hagi presos polítics o exiliats per defensar la sobirania de Catalunya; mentre estiguem pendents de condemnes que volen ser exemplars i seran segur injustes; mentre la ciutadania no pugui decidir en llibertat el seu futur”.

El vicepresident de l’entitat ha fet aquestes declaracions en la cloenda de l’acte “Pels drets i la llibertat, absolució” que Òmnium Cultural ha organitzat coincidint amb la Diada. A l’acte hi han assistit representants de la societat civil, sindicats i tots els partits polítics sobiranistes. A més, també s’han escoltat les intervencions dels quatre alcaldes de les capitals de província que, amb d’altres companys del territori, han exigit l’absolució.

Mauri ha subratllat que aquesta acte demostra que malgrat la repressió “persistim”: “mostrant novament, amb tota la gamma de matisos i contradiccions que avui representem, que hi ha raons que fan superar les divisions. Com ho vam fer l’1 i el 3 d’octubre. I que davant de situacions d’injustícia, la immensa majoria de la ciutadania d’aquest país rebutja la repressió, rebutja la violència exercida per l’Estat i rebutja els empresonaments i els exilis. Aquest 80% de catalans i catalanes que demanen una solució política per un conflicte que és polític”. 

En una setmana marcada per l’obertura de l’any judicial, Mauri ha acusat la fiscalia i el poder judicial de no respectar la presumpció d’innocència.
El vicepresident d’Òmnium també ha recordat que les Nacions Unides ha advertit, després d’estudiar el cas dels presos polítics catalans, que aquests són a la presó per les seves opinions i creences, que en reclama la llibertat i que el govern espanyol té dos mesos per alliberar-los. “L’Estat segueix sense fer cap proposta per resoldre el conflicte. Ni cap mostra d’empatia. Al contrari, mentre Nacions Unides demanava la llibertat, l’advocacia de l’Estat, seguint ordres del govern espanyol, ha mantingut una línia d’acusació basada en un relat fals de violència de la mà de l’extrema dreta de Vox. Una actuació perillosa i de gran irresponsabilitat política”, ha dit Mauri.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.