Marcel Mauri: “Suspendre la democràcia és tenir presos polítics, exiliats i milers de represaliats. No renunciarem a l’amnistia ni a l’autodeterminació”

Actualitat

Òmnium Cultural instal·la un centenar de punts fixos arreu de Catalunya per signar a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació

 

Barcelona, 16 de gener de 2021 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit Pedro Sánchez que “suspendre la democràcia és tenir presos polítics, exiliats i milers de represaliats”. I per això, ha dit, “davant del joc brut dels poders de l’Estat” i de la temptació de continuar vulnerant drets fonamentals, “no renunciarem a l’amnistia ni a l’autodeterminació”. “No cedirem al xantatge de l’Estat, porti el nom que porti”, ha explicat durant un nou cap de setmana de recollida massiva de signatures per l’amnistia. Segons Mauri, cal seguir “mobilitzats i ferms en la defensa de l’amnistia i l’autodeterminació perquè aquest és el clam de país que cal que s’escolti ben alt a Madrid”, i perquè els poders de l’Estat “seguiran utilitzant totes les eines que tenen al seu abast per limitar drets”, com vaticina que veurem en els propers dies amb la impugnació del tercer grau per al president d’Òmnium, Jordi Cuixart

Òmnium Cultural ha donat un nou impuls aquest dissabte a la recollida massiva de signatures al carrer per demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia. Després de l’èxit de l’anterior recollida realitzada durant el mes de desembre, l’entitat que presideix Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners torna  a desplegar, vetllant pel compliment de les mesures sanitàries de tots els participants, més d’un centenar de punts fixos de signatura arreu del país per recollir suports, en el marc de l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats, i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia. 

Barcelona, Girona, La Seu d’Urgell, Molins de Rei, Vilafranca del Penedès, Gelida, Caldes de Montbui, Tortosa, Figueres, Sant Cugat del Vallès, Valls, Roses, Font-rubí, Olot, Artés o Cornellà de Llobregat, entre altres, són algunes de les poblacions on es pot signar a favor de l’amnistia. L’objectiu és aconseguir el màxim de suport possible de la ciutadania per tal que l’Estat espanyol reconegui l’existència d’un conflicte polític a Catalunya. Un conflicte, per altra banda, que només es pot resoldre a través d’una llei d’amnistia i fent possible l’exercici del dret a l’autodeterminació. A través d’aquestes signatures aquest clam transversal de tota la societat civil per una amnistia dels presos polítics i del conjunt dels represaliats arribarà amb força a Madrid per tal que es debati al Congrés dels Diputats i s’acabi materialitzant amb una llei d’amnistia que és jurídicament viable i políticament possible.