Marina Llansana és elegida vicepresidenta d’Òmnium Cultural

Actualitat

La igualadina va ser elegida dissabte passat a l’Assemblea General Ordinària de l’entitat

La candidatura Òmnium, compromís amb el demà encapçalada per Jordi Cuixart, i amb la igualadina Marina Llansana com a vicepresidenta primera i l’exconseller Joan Vallvé, dirigirà Òmnium Cultural els propers quatre anys. Marina Llansana és sòcia d’Òmnium Cultural des del 2003 i els darrers quatre anys ha estat vocal de l’entitat. El compromís de la nova Junta Nacional que va ser elegida dissabte a l’Assemblea General Ordinària és treballar incansablement per la llengua, la cultura i la llibertat d’aquest país. 

Els socis d’Òmnium Cultural van avalar la candidatura liderada per Cuixart que es planteja tres reptes principals: promoure la llengua i cultura catalanes com a eix vertebrador de la cohesió social, treballar per eixamplar la base social favorable a la independència i arribar als 100.000 socis l’any 2020 creixent territorialment i implicant els joves. La Junta Nacional seguirà comptant també amb una altra igualadina, Eulàlia Solé, responsable precisament dels projectes de joves de l’entitat.

Òmnium Anoia renova la junta
El passat mes de novembre, Òmnium Anoia va renovar parcialment la junta de l’entitat que, com la Junta Nacional, es renova per meitats cada dos anys. La seu territorial de l’Anoia, que compte amb 930 socis, va incorporar a la junta cinc persones i es planteja com a principals projectes per l’any vinent la renovació de la Flama de la Llengua i el lliurament dels Premis Sambori. Els propers quatre anys, Joan Requesens assumirà la vicepresidència i Neus Borràs la secretaria i s’incorporen a la junta com a vocals Francesc Bòria, Pere-Joan Vinós i Mariona Miquel.

Així mateix, continuarà com a president de la seu territorial Joan Domingo, com a tresorer Martí Marsal i com a vocals Oriol Gabarró i Eulàlia Closa. L’Assemblea Ordinària del passat mes de novembre va servir per acomiadar l’expresident de la seu territorial Bernat Ferrer i el vocal de la junta Francesc Ricart. Des d’Òmnium Anoia volen agrair especialment la tasca feta per tots dos aquests anys a l’entitat per fer d’aquest un país normal.