Mauri al Suprem: “Els antidemocràtics són ells, Cuixart simplement ha dit el mateix que diu Nacions Unides, que defensar el dret a l’autodeterminació no és cap delicte”

Actualitat

Jordi Cuixart: “Cap distracció: ahir, avui i sempre que calgui Ho tornarem a fer”

Barcelona, 26 de maig del 2021 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que l’informe d’aquest dimecres del Tribunal Suprem rebutjant els indults “evidencia un cop més que és un tribunal polític que no jutja, només aplica venjança”: “els antidemocràtics són ells, Jordi Cuixart simplement ha dit el mateix que diu Nacions Unides, que defensar el dret a l’autodeterminació no és cap delicte”. Mauri ha recordat que “és precisament el Suprem qui ha limitat i condemnat els drets fonamentals” i, per tant, que sigui aquest tribunal qui qualifiqui en el seu escrit d’antidemocràtic el president d’Òmnium, “només fa que donar-nos més arguments per incloure tot aquest informe en la causa que portarem al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg”. “Seguim dient el mateix”, ha afegit Mauri, “davant un estat reaccionari, l’única proposta que abraça presos polítics, exiliats i  totes les persones represaliades és l’amnistia”, i per això ha tornat a mostrar el compromís d’Òmnium “amb la lluita per l’amnistia, l’autodeterminació i el dret dels ciutadans d’aquest país a poder ser lliures”. “No ens creiem res del que vingui del president espanyol, Pedro Sánchez. Cuixart porta més temps a la presó sota un govern de Pedro Sánchez que de Rajoy”, ha dit. 

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó, s’ha refermat en l’exercici de drets fonamentals i en el rebuig a l’indult: “cap distracció: ahir, avui i sempre que calgui Ho tornarem de fer”. En una piulada, Cuixart ha assegurat que “per la democràcia i el dret a l’autodeterminació, mai no renunciarem a l’exercici de drets fonamentals, a la mobilització noviolenta i a la desobediència civil”. “Visca Catalunya lliure!”, ha sentenciat.