Mauri de los Rios: “A l’Estat tant li fa prorrogar la presó provisional com treure la sentència. Només busca venjança”

Actualitat

El vicepresident d’Òmnium demana la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez després de gairebé dos anys en presó provisional  

 

Barcelona, 8 d’octubre de 2019 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha assegurat que a “l’Estat tant li fa prorrogar dos anys més la presó injusta i injustificada de Cuixart i Sànchez com treure la sentència ara mateix”. Mauri ha fet aquestes declaracions després de la petició de la Fiscalia perquè el Tribunal Suprem convoqui una vista per revisar la presó provisional del president de l’entitat, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, que el proper 16 d’octubre farà dos anys que estan empresonats. Segons el vicepresident d’Òmnium, “és una evidència més de la situació vergonyosa de la justícia espanyola” i de la “vulneració de drets i llibertats”. “Juguen amb els terminis, retorcen les institucions i les utilitzen pel seu ús particular”, ha denunciat Marcel Mauri, i ha afegit: “l’únic objectiu que persegueixen és mantenir la unitat d’Espanya  passant per sobre dels drets i les llibertats més essencials”. “No busquen justícia, només venjança”, ha reblat.

En declaracions als mitjans, el vicepresident de l’entitat ha recordat a la Fiscalia que el que hauria de fer és “fer cas a les Nacions Unides, i Amnistia Internacional i Front Line Defenders, entre d’altres, que fa temps que reclamen l’alliberament immediat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez”. En aquest sentit, ha assegurat que, si la vista per prorrogar la presó provisional s’acaba convocant, “hi anirem a exigir la llibertat immediata perquè aquesta presó injusta no s’explica per enlloc”. “Només ens val l’absolució i això és el que seguirem reclamant”, ha sentenciat.