Mauri: “Hi ha una majoria a favor de la República però cal que sigui més àmplia”

Actualitat

Òmnium aprova el pla estratègic per al 2018 i anuncia que ha assolit els 100.000 socis

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha anunciat que, per primera vegada a la història, l’entitat ha superat els 100.000 socis. Ho ha fet durant l’assemblea general de l’entitat i ha apuntat que, aquest ampli suport que demostra el creixement de socis des del mes de setembre, “fa que Òmnium es disposi a fer de punt de trobada per seguir treballant amb ànims d’escoltar, compartir i fer créixer la majoria a favor de la República”.
Davant els atacs de l’estat, Mauri afirma que “hem constatat que hi ha una majoria a favor de la República però cal que sigui més àmplia” i ha afegit que “ens hem de blindar contra el 155”.
Mauri també ha destacat que aquesta ha estat una de les assemblees més tristes de l’entitat i que “se celebra en una situació anòmala com implica tenir el nostre president, Jordi Cuixart, a la presó”. “Estan empresonats injustament i ho seguirem denunciant. El govern de l’estat espanyol està utilitzant les institucions per impedir la normalitat democràtica i això ens situa en l’excepcionalitat”, ha reiterat Mauri.
De fet, l’assemblea general ha estat marcada per l’absència del president de Cuixart que fa gairebé cinc mesos que és en presó preventiva a Soto del Real. Com a homenatge, l’assemblea ha arrencat amb la projecció d’un vídeo amb Cuixart com a protagonista i ha seguit amb un llarg aplaudiment de tots els assistents.

Cuixart: “Siguem ambiciosos; cap retret i tota l’empatia”
Cuixart, però, ha estat també present a través d’una carta que s’ha llegit als socis. El president d’Òmnium ha destacat que l’entitat sempre ha estat un element de cohesió social: “recordem que som Òmnium i el nostre objectiu sempre ha estat el de cosir i recosir. Abraceu la llibertat i no la deixeu mai més. El millor llegat pels nostres fills”.
El president de l’entitat aposta per obrir Òmnium al conjunt de la societat i a aprofitar l’empresonament dels presos polítics “com a palanca democràtica i de denúncia permanent contra un estat que no només ha renunciat a defensar els interessos dels seus conciutadans, sinó que atempta sistemàticament contra drets i llibertats fonamentals”.
“Siguem ambiciosos; cap retret i tota l’empatia”, conclou el president d’Òmnium.

Rècord d’assistència
L’assemblea general, que s’ha celebrat al Teatre Victòria de Barcelona, ha tingut una gran assistència amb més de 500 socis acreditats. Els socis han aprovat la proposta de pressupost per al 2018, que és de 7.211.922 euros i el Pla de Treball per al 2018.
Tal i com indica el Pla de Treball aprovat, Òmnium aspira a ser una entitat de referència internacional en la defensa de drets civils, implementar-se arreu del país i professionalitzar l’entitat i adaptar-la a les necessitats que generen 100.000 socis. Posicionar-se com a referent cultural i polític de referència i treballar per denunciar la injustícia dels presos polítics i aconseguir la seva llibertat i la internacionalització de la causa.  
Durant l’assemblea també s’han presentat les noves incorporacions a la Junta Directiva: Jordi Lon, Xavier Antich i Marina Gallés s’incorporen com a vocals a l’equip.

A continuació pots descarregar-te la documentació que es fa fer servir

Documentació AGO 10 de març 2018

Presentació projectada a l’AGO 10 de març 2018

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.