Mauri: “L’objectiu de ‘Demà pots ser tu’ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia”

Actualitat

Òmnium i entitats pro drets humans impulsen una campanya per la defensa dels drets civils

Barcelona, 5 d’Abril 2018- Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irídia, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau impulsen la campanya “Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú” en defensa dels drets fonamentals i civils. “L’objectiu de `Demà pots ser tu´ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia”, ha afirmat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, durant la roda de premsa de presentació.
La portaveu d’Iridia, Anaïs Franquesa, ha destacat que aquesta campanya ha de servir per mobilitzar consciències i per alçar la veu contra la injustícia. “També dona un missatge d’esperança perquè hem de demostrar que la nostra por, és la nostra força. Això ens afecta a tots. La repressió, amb el suport de la reforma del codi penal, només busca desmobilitzar i acallar veus discordants amb el discurs oficial”, ha dit.

Més de 20.000 represaliats a l’Estat espanyol
Davant d’aquesta situació “Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú” serà un canal de denúncia i reivindicació permanent fins que no s’aturi la repressió del govern espanyol. La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió.
Precisament la campanya beu d’aquesta realitat repressiva i té com a protagonistes represaliats com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, els cantants Valtonyc, Strawberry i Pablo Hasél, les activistes Cassandra Vera i Helena Maleno, les periodistes Cristina Fallarás i Mercè Alcocer o el regidor de Sant Joan de Vilatorrada i comediant, Jordi Pesarrodona. Ells són les cares de la imatge gràfica però altres persones vinculades a la cultura com l’actor Alberto San Juan, l’humorista Eduard Biosca, Guillermo Martínez-Vela (El Jueves) o la periodista Beatriz Talegón participen també en la campanya.     

Consulta el video de la campanya aquí