Mauri: “No ens quedarem de braços creuats davant de la inhabilitació del president, i per això demanem una resposta a l’alçada de les institucions”

Actualitat


El vicepresident d’Òmnium afirma que “davant de la repressió de l’Estat cal una lluita compartida per l’amnistia i l’autodeterminació”


El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que la ciutadania “no es quedarà de braços creuats” davant de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem, i ha demanat que tant les institucions com els partits polítics “estiguin a l’alçada” de les circumstàncies per donar una resposta unitària. Des de la plaça Sant Jaume de Barcelona, Mauri ha exigit: “Esperem una resposta a l’alçada de les institucions i dels partits davant d’aquest atac a la llibertat d’expressió, a la democràcia i a la sobirania del poble de Catalunya”. Així mateix, ha afirmat que “davant de la repressió de l’Estat, cal una lluita compartida i conjunta per l’amnistia i per avançar cap a l’autodeterminació”.

“Davant de la situació del president Torra, de Tamara Carrasco o de les gairebé 3.000 persones que han estat perseguides per la justícia des del 2017, és imprescindible aquest treball conjunt per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació”, ha sentenciat en l’acte de suport al president de la Generalitat. Mauri també ha qualificat la inhabilitació de Torra de “persecució ideològica contra l’independentisme” i ha encoratjat la ciutadania a “seguir avançant cap a una República d’homes i dones lliures”, davant d’un Estat que “protegeix la monarquia i la seva pròpia corrupció”. 

També el president de l’entitat, Jordi Cuixart, ha assegurat que inhabilitar el president de la Generalitat per una pancarta “és l’excusa per manipular de nou la voluntat democràtica del poble de Catalunya”. “Estat d’excepcionalitat permanent al qual només podrem fer front units en la diversitat”, ha piulat el president d’Òmnium, condemnat a 9 anys de presó per exercir drets fonamentals. 

D’altra banda, la seu nacional d’Òmnium Cultural del carrer Diputació de Barcelona llueix des d’aquest migdia la pancarta per la qual s’ha inhabilitat el president de la Generalitat, Quim Torra. Una representació de la Junta Nacional, entre ells els tres vicepresidents Marcel Mauri, Marina Llansana i Clàudia Pujol, han desplegat i penjat la pancarta per exigir l’amnistia dels més de 2.850 persones represaliades.