Més de 45.000 catalans, segons la policia belga, es manifesten a Brussel·les en la marxa més important que s’ha fet mai a la ciutat

Actualitat

“Davant l’autoritarisme i la demofòbia del govern espanyol, demanem més Europa!”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha insistit a definir els catalans com una societat de pau i europeista i ha reclamat a les institucions europees que no girin l’esquena al poble català. “Davant l’autoritarisme i la demofòbia del govern espanyol, demanem més Europa! Wake up, Europe!”, ha dit Mauri al final de la manifestació que aquest dijous ha recorregut el centre de la capital europea. Més de 45.000 catalans, segons la policia belga, s’han sumat a la marxa, convocada per Òmnium Cultural i ANC; la marxa més multitudinària gran que s’ha fet mai en aquesta ciutat.

“Som aquí per defensar la llibertat, la democràcia i els valors que fonamenten Europa i que ara estan amenaçats per l’estat espanyol. Som avui aquí per dir no a la repressió, no a la violència i no als presos polítics”, ha afegit Mauri després d’agrair als milers de ciutadans anònims l’esforç de viatjar fins a Brussel·les per participar a la manifestació.

“Catalunya mira Europa com a garantia de democràcia i diàleg. Avui a la UE hi ha presos polítics i governants a l’exili. Som aquí per demanar-vos: Wake up Europe! Seguirem creient en una Europa democràtica que protegeixi els drets humans i que no permeti el que està passant”, ha reiterat el vicepresident d´Òmnium.

“Avui, al 2017, han empresonat Jordi Cuixart només per ser el president d’Òmnium Cultural i per defensar pacíficament idees que a alguns no els agraden. Som davant un atac brutal contra la llibertat d’expressió i els drets civils”, ha exclamat. “Milers de catalans hem vingut al cor de la Unió Europea per denunciar aquesta aberració que és vulnerar els drets fonamentals més bàsics i a denunciar que no es pot empresonar ningú per les seves idees. El que està en joc avui no és la independència de Catalunya: és la democràcia a Catalunya. Però també la democràcia a Espanya i a Europa. Estan en joc els valors fundacionals de la Unió Europea”, ha conclòs.

L’acte final -en el qual han intervingut els consellers a l’exili, el president Carles Puigdemont i representants de diferents partits polítics- ha acabat a la Plaça Jean Rey, entre el Parlament i la comissió europea

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.