Milers de persones es concentren arreu del país en defensa del model d’escola catalana

Actualitat

Òmnium és una de les entitats que s’ha sumat a les concentracions que han tancat la jornada reivindicativa convocada per Somescola

Milers de persones s’han concentrat aquest dimecres a les places dels ajuntaments en defensa de l’escola catalana. L’acte central ha tingut lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona i ha comptat amb la presència de representants de les diferents entitats que integren la plataforma Somescola. Allà, un grup de pares, mares i alumnes ha llegit un manifest de suport a la immersió lingüística i de rebuig davant els intents de fer demagògia a costa de la llengua. Des de Somescola, es considera “intolerable l’ús de l’escola com a instrument polític i que es posi en perill un dels grans èxits socials del país”.

“Els plantejaments que propugnen públicament una involució educativa uniformitzadora, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística volen posar en risc aquest model educatiu català compromès amb la igualtat d’oportunitat dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat”, han denunciat. Per això, demanen al conjunt de la societat que “faci seu aquest patrimoni que és el model educatiu català, i que es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora”.

Durant l’acte també s’ha agraït la tasca dels docents i professionals del sistema educatiu “gràcies als quals l’escola ha mantingut tothora la funció de cohesió social i de convivència democràtica en un context de tensions vinculades a la crisi econòmica”.

La concentració tanca una jornada reivindicativa que ha arrencat aquest matí amb un acte en el qual s’ha escenificat el consens i compromís del municipalisme amb la immersió lingüística, amb la presència de diferents entitats i alcaldes de diferents partits polítics. L’acte, impulsat per la plataforma Somescola s’ha fet a Santa Coloma de Gramenet, a tocar de l’escola Rosselló-Pòrcel, un dels bressols de la immersió. Les entitats que s’agrupen al  voltant de Somescola han fet una defensa aferrissada de la immersió “com un model d’èxit i garant de la igualtat i la cohesió social”.

La plataforma Somescola està formada per més de mig centenar d’entitats cíviques, culturals i de l’àmbit educatiu, com Òmnium Cultural, CIEMEN, Plataforma per la Llengua, la Fundació Bofill i el sindicat d’Ensenyament USTEC-STEC.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.