Òmnium acusa la Fiscalia de voler “reeducar” la ideologia de Cuixart

Actualitat

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, denuncia que el ministeri fiscal actua “com la Inquisició” oposant-se al 100.2

Òmnium Cultural acusa la Fiscalia de voler “reeducar” i canviar la ideologia del president de l’entitat, Jordi Cuixart. El ministeri fiscal s’ha oposat aquest divendres al fet que Cuixart pugui fer ús de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que és un dels drets que li corresponen com a pres, i al qual la junta de tractament penitenciari ha donat el vist i plau. Òmnium considera que el seu president no s’ha de reeducar de res i que la Fiscalia no pot pretendre que Cuixart pensi d’una altra manera. “Cuixart no reeducarà la seva ideologia, per molt que el fiscal segueixi intentant coartar la seva llibertat de pensament i l’exercici de drets fonamentals”, ha afirmat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri. En aquest sentit, Mauri ha denunciat que la Fiscalia segueixi actuant “com la Inquisició”, i ha reiterat que “qui ha de complir la legalitat internacional són els poders de l’Estat”, tal i com ho demanen els principals i més prestigiosos organismes i associacions internacionals de drets humans.

Òmnium també lamenta que la Fiscalia s’oposi a l’article 100.2 per l’efecte exemplaritzant i intimidatori de la presó sobre la població. Així doncs, l’entitat que presideix Cuixart denuncia que el fiscal vulgui atemorir la ciutadania i, d’aquesta manera, cohibir-la a l’hora d’exercir lliurement els seus drets fonamentals, com serien la llibertat de pensament, expressió o manifestació. El ministeri fiscal utilitza el president d’Òmnium com a boc expiatori de la persecució ideològica a tot el sobiranisme i ciutadania que es mobilitza.

Cuixart va començar a fer ús de l’article 100.2 aquest dijous, per exercir els seus drets laborals entre setmana a l’empresa de la seva propietat, que mai ha deixat de dirigir dins de la presó. El president d’Òmnium, però, seguirà complint íntegrament la condemna de 9 anys imposada pel Tribunal Suprem al centre penitenciari de Lledoners, on cada vespre de dilluns a divendres tornarà a ingressar, i d’on no podrà sortir els caps de setmana. L’article 100.2 no és, en cap cas, un benefici penitenciari, ja que la vida i quotidianitat de Cuixart continuarà dins la presó durant la major part del dia i íntegrament els caps de setmana.