Òmnium acusa l’Estat de portar la democràcia a judici

Actualitat

Cuixart: “Algú es pensa que 17 anys de presó ens faran renunciar als nostres objectius, drets i llibertats?”

Barcelona, 2 de novembre de 2018 – Òmnium Cultural acusa l’Estat d’obrir un judici a la democràcia. Els escrits d’acusació que han presentat aquest divendres els poders de l’Estat són un atac sense precedents al sistema de drets i llibertats. La fiscalia demana 17 anys de presó per al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per un delicte de rebel·lió inexistent i la petició de penes per al conjunt de líders sobiranistes és de 214 anys. Al seu torn, l’Advocacia de l’estat també demana 8 anys de presó per  Cuixart en aquest cas per un presumpte delicte de sedició. El paper de l’Estat espanyol és una mostra més que l’estat de dret fa aigües. “Si algú es pensa que una sentència de 17 anys de presó ens farà renunciar als nostres objectius, drets i llibertats nacionals i socials és que no coneix Òmnium, els seus socis ni la societat catalana”, adverteix Cuixart que reitera que “l’actitud en el judici oral no ha der ser defensar-nos sinó acusar l’Estat de la vulneració flargrant dels nostres drets fonamentals.”

Òmnium Cultural insisteix que l’únic objectiu d’aquesta operació d’estat que ha judicialitzat el moviment sobiranista català és silenciar aquells qui qüestionen l’statu quo. És per aquest motiu que la macrocausa contra el procés i, en particular el judici a un activista cultural com Jordi Cuixart, és un atac als drets fonamentals de tots els ciutadans de l’estat espanyol.

En aquest punt, l’entitat lamenta la incapacitat del govern de Pedro Sánchez de plantejar una solució política a un problema polític i l’acusa de rentar-se  les mans davant una operació d’estat impulsada pel govern de Mariano Rajoy i l’extrema dreta.  

Òmnium Cultural no té cap dubte que durant el judici s’evidenciarà la interessada interpretació desproporcionada de la llei que ha fet l’acusació i que mai va existir violència ni hi va haver cap alçament.  Tant la defensa de Cuixart com l’entitat coincideixen a titllar el procediment de farsa i assenyalen que la fiscalia i el tribunal estan incapacitats per jutjar el cas amb la imparcialitat que exigeix l’estat de dret.

Per tot això, l’entitat no renunciarà a cap via pacífica i democràtica per exercir el dret a l’autodeterminació. En aquest sentit, l’entitat reitera que el procés contra els líders sobiranistes i la seva gent és un judici a la democràcia; contra els drets fonamentals i llibertats.

Resposta pacífica i democràtica de la ciutadania  

Davant l’acusació de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat, Òmnium Cultural apel·la a una resposta majoritària del conjunt de la societat. L’entitat cultural assegura que cal refermar el compromís del 80% dels catalans a favor de la defensa del dret d’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.