Òmnium considera que el PP coarta la llibertat d’expressió quan demana retirar la campanya Amnistia ara!

Actualitat

Marcel Mauri: “L’intent de censurar idees atempta contra un dels pilars més bàsics de la democràcia”

Barcelona, 12 de febrer 2020.-  Òmnium Cultural considera que la petició del PP de Barcelona de retirar la campanya Amnistia Ara! del transport públic de la ciutat amaga una clara intenció de censurar i vulnerar de forma flagrant la llibertat d’expressió. Aquest nou intent del Partit Popular per restringir drets fonamentals s’emmarca en l’estratègia dels poders de l’Estat de criminalitzar la llibertat d’expressió i els drets fonamentals més bàsics, que manté empresonat el president de l’entitat, Jordi Cuixart, des de fa més de dos anys i mig. L’entitat vol deixar clar que la defensa dels drets i les llibertats mai no poden constituir un risc per a la convivència en una societat democràtica. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat la voluntat dels populars de censurar una campanya tan transversal com és la de l’amnistia, que té el suport del 80% de la societat catalana: “L’amnistia per a tots els represaliats ha de ser el primer pas per desjudicialitzar el conflicte i és un requisit imprescindible per trobar una solució dialogada. L’intent del PP de censurar aquesta idea atempta contra un dels pilars més bàsics de la democràcia, que és la llibertat d’expressió”.

L’objectiu de la campanya Amnistia Ara!, que s’emmarca en la Plataforma Som el 80%, és visualitzar el grans consens que genera l’amnistia entre la  població de Catalunya com la primera mesura per desjudicialitzar la política i començar a dibuixar la solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. L’amnistia és l’única mesura que abraçarà tots els represaliats del procés sobiranista, tant presos polítics, exiliats com les persones perseguides judicialment.

La campanya és present des d’aquesta setmana a totes les comarques de Catalunya a través de murals, cartelleres de gran format a les entrades i sortides de les grans ciutats, i opis al carrer, entre d’altres formats. A Barcelona i l’Àrea Metropolitana, la campanya es pot veure al transport públic, com els autobusos, i a les principals estacions de metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.