Òmnium Cultural i Catalunya en Comú reclamen posar fi al 155 i als presos polítics

Actualitat

Mauri i Domènech s’han reunit avui per abordar la situació política

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, s’han reunit aquesta tarda a la seu de l’entitat, on han coincidit en definir com a “anormalitat democràtica” l’aplicació de l’article 155 i l’existència de presos polítics. La trobada s’emmarca en el conjunt de trobades que l’entitat cultural manté de forma regular amb diferents actors socials i polítics, i en la sèrie de contactes amb diverses entitats que Catalunya en Comú ha iniciat per abordar la situació política actual.
En aquest context, tant Mauri com Domènech han acordat intensificar la comunicació mentre es mantingui l’actual context d’excepcionalitat.
“En els darrers anys, hem coincidit en la defensa de l’escola catalana, la defensa de les llibertats fonamentals, drets civils i nacionals, com el dret a l’autodeterminació. A més, hem col·laborat en projectes com la campanya Lluites Compartides”, ha dit Mauri.
“Continuarem junts en aquest camí que es basa en la defensa de l’ADN del sobiranisme. Tant Catalunya en Comú com Òmnium Cultural, estan per defensar els valors democràtics, la convivència, el dret a decidir i el respecte a les nostres institucions i la llibertat d’expressió”, ha afirmat Marcel Mauri després de la trobada que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu d’Òmnium Cultural.
Tant Mauri com Domènech han expressat la seva preocupació per la deriva autoritària del govern del PP, la politització de la justícia i la situació dels presos polítics. 
“Hem iniciat una ronda de trobades amb diverses entitats per abordar la situació de bloqueig que estem vivint producte de l’aplicació del 155 i la falta d’un govern efectiu a Catalunya”, ha explicat al seu torn Domènech, que ha subratllat “la necessitat de defensar l’autogovern de Catalunya i caminar cap a la normalitat democràtica perquè els conflictes polítics no es resolguin per via judicial”.
“Estem vivint una situació de judicialització brutal, amb líders polítics i socials empresonats. Volem expressar el nostre suport a què Jordi Cuixart pugui sortir de la presó”, ha afegit.
Mauri i Domènech també han coincidit en la necessitat de teixir estratègies conjuntes, que impliquin diferents actors polítics i socials, per superar les conseqüències negatives del 155, el retrocés democràtic que se’n deriva, i el desbloqueig de les institucions legítimes de la Generalitat.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.