Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional secunden la manifestació convocada per la Taula de la Democràcia aquest dissabte

Actualitat

Les entitats sobiranistes anuncien un augment del to de les mobilitzacions amb l’acció directa dels ciutadans

Després de l’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i del de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, les dues entitats han anunciat un augment del to de les mobilitzacions que implicarà l’acció directa de la ciutadania, en protesta per la repressió del govern espanyol.

El portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assenyalat que “davant la gravetat dels fets, impensables en un estat democràtic a la Unió Europea” no hi ha altra alternativa. A més, ha demanat als ciutadans que se sumin a la manifestació que ha convocat la Taula per la Democràcia el proper dissabte a les 17h als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

“Seguirem fent aquesta crida a la manifestació permanent però més organitzada i posant la força en la ciutadania”, ha afirmat Mauri.  “Passem de la mobilització al carrer, a la mobilització organitzada a través de la força directa i no-violenta de la gent. Es mantindran mobilitzacions com la d’aquest vespre però s’hi sumaran accions directes de cadascú de nosaltres per fer reaccionar d’una vegada l’Estat”, ha reiterat el portaveu de l’entitat.

Acte unitari

Tant Mauri com el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, han participat passades les vuit del vespre a l’acte unitari per demanar l’alliberament de Cuixart i Sànchez.  “Som davant d’un dels fets més greus de la democràcia espanyola. L’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són d’una gravetat i transcendència que situen Espanya al mateix nivell de règims totalitaris”, ha reblat Mauri.


De fet, Mauri ha recordat que ni el franquisme “va gosar posar a la presó el president d’Òmnium Cultural”. “Davant això -ha afegit Mauri davant milers de persones que s’han concentrat a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Diagonal- sempre sortirem al carrer per reclamar la llibertat dels presos polítics. Continuarem defensant de forma organitzada la nostra democràcia i arribarem fins al final”.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.