Òmnium Cultural posa al dia els articles de la Viquipèdia sobre la cultura catalana

Actualitat

Amb la col·laboració de l’associació Amical Viquimèdia i d’una trentena de voluntaris s’han editat i creat més de 50 entrades

Òmnium Cultural acull la seva primera Viquimarató amb l’objectiu de millorar i actualitzar els continguts sobre l’entitat i la cultura catalana a la Viquipèdia, l’enciclopèdia digital de contingut lliure.

La primera Viquimarató Òmnium ha comptat amb la col·laboració de l’associació Amical Viquimèdia i d’una trentena de voluntaris, que durant tot el matí han creat, editat, millorat i traduït més d’una cinquantenta d’articles relacionats amb la cultura catalana a la Viquipèdia, així com de l’entitat i els seus projectes. Per exemple, s’han creat articles sobre la plataforma ‘SomEscola‘, les campanyes ‘Un país normal‘ i ‘Catalans want to vote‘, l’acte ‘Justícia pels crims del Franquisme‘ o l’article sobre el cinema en català. També s’han millorat diverses entrades, com les de Maria-Antònia Oliver (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016) o Raimon (Premi d’Honor 2014) o La vida sense la Sara Amat, de Pep Puig (Premi Sant Jordi 2016). 

La voluntat de l’entitat és conscienciar de la necessitat d’actualitzar i millorar els articles ja existents sobre la cultura catalana a la Viquipèdia i donar eines als voluntaris viquipedistes per poder-ho fer. En aquest sentit, s’ha alliberat un banc d’imatges de l’entitat amb més de 4.000 fotografies dels actes, esdeveniments i campanyes dels darrers anys perquè tothom en pugui fer ús. 

Després del balanç positiu de la primera Viquimarató Òmnium, està previst que la iniciativa es repeteixi a diferents seus territorials de l’entitat.

Més informació: www.omnium.cat/viquimarato