Òmnium Cultural suspèn la Festa per la Llibertat per primer cop en 20 anys per la Covid-19

Actualitat

L’entitat organitza un acte polític sense públic al Passeig Lluís Companys per denunciar la repressió de l’Estat espanyol


Barcelona, 10 de setembre de 2020 – Òmnium Cultural ha decidit suspendre la Festa per la Llibertat que se celebra de manera ininterrompuda des del 2000 al passeig Lluís Companys de Barcelona i que aquest any celebrava el 20è aniversari. Seguint les recomanacions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19, l’entitat no organitzarà els tradicionals concerts multitudinaris de la diada que cada any aplegaven milers de persones en aquest punt de la ciutat de Barcelona. “Aquest any posem la vida i la salut al centre de tot; fent cas en tot moment dels experts, per primer cop en 20 anys no podrem celebrar els concerts de la Festa per la Llibertat”, ha explicat el vicepresident Marcel Mauri. Òmnium sí que serà present durant el matí de la Diada al Passeig Lluís Companys amb un acte polític sense convocatòria pública per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i reivindicar l’amnistia per als presos polítics i exiliats i als milers de persones represaliades. És el tercer Onze de Setembre sense la presència del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó per l’exercici de drets fonamentals. 

Alhora, el vicepresident Mauri també participarà al matí de la tradicional ofrena floral al monument a Rafael de Casanova acompanyat dels presidents de la resta d’entitats que formen la Federació Llull, Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear. A la tarda, Marcel Mauri serà present i intervindrà a l’acte central de plaça Letamendi de Barcelona de les concentracions organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana, que compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.