Òmnium defensa que Cuixart no s’ha de penedir de res i denuncia que la Fiscalia vulnera drets fonamentals

Actualitat

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, lamenta que els poders de l’Estat segueixin utilitzant la repressió política “per aplicar venjança”

 

Òmnium Cultural reitera que el president de l’entitat, Jordi Cuixart, no s’ha de penedir de res ja que no ha comès cap delicte, després que la Fiscalia s’hagi oposat al permís de 72 hores de Cuixart per sortir de la presó de Lledoners. Segons l’entitat, la negativa del ministeri fiscal evidencia que Cuixart és un pres polític en el marc d’una causa eminentment política, i que la repressió dels poders de l’Estat no s’atura en cap moment, fins i tot després de la sentència.  Segons Òmnium, la Fiscalia mostra un marcat posicionament polític i parcial envers la causa catalana i aposta, sense complexos, per una nova vulneració de drets fonamentals, com són el dret a la seva pròpia llibertat de moviments o el dret a la llibertat d’expressió.

“Novament constatem la via repressiva dels poders de l’Estat, que utilitzen la justícia per aplicar venjança”, ha denunciat el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que ha afegit: “El posicionament del ministeri fiscal va en la tònica del que durant mesos vam poder veure en el Judici a la Democràcia, i ara és una mostra més d’aquesta voluntat d’utilitzar tots els mecanismes, fins i tot els antidemocràtics, per seguir vulnerant drets fonamentals”. Segons ha advertit Mauri, ni Òmnium ni tampoc el seu president renunciaran mai a defensar drets i llibertats: “No ens cansarem mai de reivindicar els drets fonamentals que ens corresponen, encara que això signifiqui més violència, més presó o més repressió per part de l’Estat”.

Cuixart té dret com a pres polític a demanar permisos i, tal com ha manifestat, no té cap intenció de renunciar-hi, com tampoc no renunciarà mai als drets que li corresponen. Òmnium es reafirma, per tant, en la frase “Ho tornarem a fer” dita al Suprem, que ara la Fiscalia utilitza -vulnerant la pressumpció d’innocència de Cuixart, ja que ningú està obligat a declarar-se culpable- per tornar a criminalitzar i represaliar drets fonamentals com el de protesta i d’expressió. Tant el llibre que el president d’Òmnium va escriure amb aquest títol, com el seu darrer al·legat al judici del Suprem s’emmarquen en la defensa de tots els drets fonamentals vulnerats per part dels poders de l’Estat.

Òmnium avisa que Cuixart seguirà ferm en la defensa dels seus drets penitenciaris. Així mateix, l’entitat reitera la petició d’alliberament immediat de tots els presos polítics, com també ho demanen les principals i més prestigioses organitzacions internacionals de defensa de drets humans. Òmnium també recorda que recorrerà la sentència del Suprem al Tribunal Constitucional, i que arribarà fins al Tribunal Europeu de Drets Humans per demostrar la injustícia i inexistència de cap delicte, com l’ONU i altres tribunals europeus ja han acreditat.