Òmnium demana al Síndic que elevi a instàncies internacionals l’informe d’Scotland Yard rebutjat pel Suprem

Actualitat

Marcel Mauri: “La pericial és una prova clau que trenca el fals relat de violència i no pot quedar en un calaix com pretén Marchena”

Barcelona, 11 d’abril de 2019 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, s’ha reunit aquest dijous amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i li ha demanat que elevi a instàncies internacionals i als seus homòlegs europeus la vulneració flagrant de drets i llibertats que s’està patint a Catalunya des d’abans del referèndum de l’1-O. Mauri ha entrat al registre del Síndic la petició acompanyada de l’informe d’Scotland Yard rebutjat com a prova pel Tribunal Suprem on s’evidencia que no hi va haver violència el 20-S i que la Guardia Civil no va actuar amb criteris professionals.  “La pericial és una prova clau que trenca el fals relat de violència i no pot quedar en un calaix com pretén Marchena”, ha assegurat Mauri. El vicepresident d’Òmnium ha explicat que es recorre al Síndic “com a màxim garant dels drets humans a Catalunya” i ha denunciat que no acceptar aquest informe encarregat per la defensa del president d’Òmnium,  Jordi Cuixart, “és una prova més de la vulneració flagrant de drets que s’està vivint i de la voluntat de seguir amb aquest relat de violència que no s’aguanta per enlloc”. “Marchena ha denegat desenes de testimonis, proves i informes a la defensa de Cuixart”, ha denunciat Marcel Mauri, “i en canvi a l’extrema dreta de VOX li accepta tot”.

La pericial encarregada per l’equip de defensa de Cuixart i rebutjada pel Tribunal Suprem la van elaborar Sir Hugh Orde, expresident de l’Association of Chief Police Officers, associació que agrupa 44 forces policials britàniques, i Duncan McCausland, antic comandant adjunt del servei de policia d’Irlanda del Nord. Aquest informe fet per independents destaca que durant el 20-S la Guàrdia Civil no va avisar a temps als Mossos d’Esquadra d’una acció policial de ‘gran importància’. Aquest fet, diu l’informe, va deixar la seva posició seriosament compromesa durant tot el dia. Segons la mateixa pericial, quan la comitiva judicial va entrar a la Conselleria d’Economia, ja hi havia periodistes al davant. Això va provocar que des del primer moment sortís tota la informació del registre als mitjans de comunicació i arribés a una gran audiència. El document a més afegeix que Jordi Cuixart, així com els altres acusats, van fer missatges sobre el registres que la Guàrdia Civil va fer el 20-S, sempre convocant a la protesta pacífica.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.