Òmnium Gironès, l’ANC Girona i la Fundació Les Voltes organitzen les mobilitzacions a Girona contra la imputació pel 9N

Actualitat

El 13 d’octubre es convoca una concentració davant l’Ajuntament de Girona i pel dia 15 s’organitzen autobusos per anar a Barcelona a donar suport als imputats.

El primer dels actes de suport a les autoritats catalanes que van fer possible la celebració del procés participatiu del 9 de novembre del 2014 serà el dimarts 13 d’octubre i començarà a 2/4 de 8 amb una concentració a davant de l’Ajuntament de Girona. Es llegirà el manifest per part de Marta de Puig, presidenta de l’ANC de Girona; David Martí, president d’Òmnium Gironès; Joan Matamala, de la Fundació Llibreria Les Voltes; i Carles Puigdemont, president de l’AMI i Alcalde de Girona. També hi haurà una lectura de poemes i una actuació musical.
 
El dia 15 s’acompanyarà al president Mas, un dels imputats, que declararà al Tribunal Superior de Justícia al Passeig de Lluís Companys. Per això s’organitzen autobusos, que sortiran a 2/4 de 8 del matí del pavelló de Fontajau. Es poden comprar els tiquets al web de Les Voltes.  
 
Des de les entitats convocants es proposa enviar una carta de protesta a les instàncies judicials. A més a més, Òmnium Gironès, l’ANC Girona i la Fundació Les Voltes proposen a la ciutadania que es personi a la causa de manera individual per l’arxivament de les causes obertes contra els nostres representants “donat que ells només van ser ferms transmissors d’un clam popular”, afirmen els impulsors. El dia 15 s’entraran al registre totes aquestes peticions, per a fer-les oficials. Per personar-se a la causa es pot omplir la petició a la llibreria Les Voltes.
 
“La intenció d’aquestes mobilitzacions és, a més de responsabilitzar-nos de la causa, que internacionalment es visualitzi aquest suport i que la resta del món vegi quina qualitat democràtica estem vivint a l’Estat Espanyol” han afirmat les entitats convocants aquest matí en una roda de premsa Girona.