Òmnium Gironès triplica el nombre de socis en quatre anys

Actualitat

El president de l’entitat Sergi Font assegura durant l’Assemblea anual que cal explicar-se més i arribar a més llocs

Òmnium Gironès ha triplicat el nombre de socis durant els últims quatre anys ja que ha passat dels 1.113 de l’any 2014 als 3.450 de final del 2017. Aquest creixement s’ha d’emmarcar en la conjuntura política que viu el país que ha comportat un fort augment de la massa social de l’entitat, especialment els últims mesos. La xifra de socis és una de les dades que es va donar a conèixer durant l’Assemblea General que Òmnium Gironès va celebrar ahir dijous a la Casa de Cultura de Girona i que va reunir prop de 100 persones. L’assemblea va comptar amb la presència del membre de la Junta Nacional d’Òmnium Ignasi Termes. 
 
Durant l’assemblea es va presentar la memòria d’activitats del 2017, un exercici molt marcat pels preparatius i posterior celebració del referèndum de l’1 d’octubre i per l’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. També es va presentar el pla de treball per al 2018 que, a més de treballar per la llibertat de Cuixart i la resta de presos polítics, també inclou els projectes propis que han caracteritzat l’entitat els últims anys. 
 
El president d’Òmnium Gironès, Sergi Font, va explicar que l’objectiu és ser “més Òmnium que mai”, i que això vol dir “ser més persones, més participatius, arribar a més llocs, explicar-se més i ser més presents als barris”. Font va afegir que aquest voler ser i fer més Òmnium es concreta en tres objectius: crear més consciència econòmica a través d’entitats que treballen en l’ús conscient del diners; crear més cohesió amb programes de treball extraescolar i amb les famílies per vincular la cultura catalana com element d’oci, i fer més xarxa per arribar a més municipis al Gironès. 
 
Aquest 2018 Òmnium Gironès continuarà amb els programes de cohesió a través de la cultura catalana com l’Arrelarreu, on alumnes de secundària de diferents nacionalitats expliquen de manera teatralitzada contes a les biblioteques públiques de Girona i Salt i als centres educatius; la mostra d’audiovisual en català VOC; la Festa del Tió; la Flama del Canigó; l’Estenempoesia o el Frontissa, el festival de rap i hip-hop en català. En l’àmbit de la difusió cultural, científica i educativa, destaquen com a novetats la publicació d’un llibre propi amb experiències d’exiliats, que s’emmarca en la denúncia dels crims del franquisme i cicles literaris dedicats a Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Capmany. El pressupost aprovat per aquest 2018 puja a 46.640 euros.
 
Per la seva part Ignasi Termes va explicar que Jordi Cuixart esta anímicament fort i va animar els assistents a enviar-li cartes de suport a la presó tant per ell com pel que genera el fet de rebre’n 300 al dia. També va explicar que Òmnium Cultural és a prop d’arribar als 100.000 socis i que a partir d’ara, a més de treballar per recuperar les institucions catalanes, també cal treballar en la defensa drets civils. 
 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.