Òmnium i el Futbol Club Barcelona s’alien per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català

Actualitat

Xavier Antich: ‘Neix una aliança clau pel futur de la llengua i la cultura catalana i en defensa dels drets fonamentals’

 

Barcelona, 4 de maig de 2022.- El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i la vicepresidenta, Mònica Terribas, s’ha reunit aquest dimecres amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, i la vicepresidenta, Elena Fort, per signar un conveni de col·laboració entre les dues entitats on es comprometen a desenvolupar un projecte conjunt per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català a les xarxes i a l’espai comunicatiu català, especialment als canals de comunicació propis del Club. Les dues entitats amb més socis del país es conjuren a impulsar, difondre i fomentar la llengua, la cultura catalanes, la cohesió social i els drets civils i polítics a Catalunya. Òmnium i el FCB comparteixen i constaten que la complexitat de la societat catalana fa més necessària que mai aquesta col·laboració estreta sempre que sigui possible. El conveni té una durada de 4 anys i en ell, les dues parts es comprometen a donar suport a totes aquelles accions democràtiques en favor dels drets i les llibertats de Catalunya i a “posar el  FCB al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu lliure exercici de decidir el seu futur”. “Aquesta aliança és clau pel futur de la llengua i la cultura catalana. Juntament amb l’esport, formen part dels grans pilars del país. Per això és fonamental que Òmnium i el FCB col·laborin per la seva promoció i en la defensa dels drets civils i polítics”, ha afirmat Antich. “El futur de la llengua i de les pròximes generacions es juga a l’audiovisual”, ha insistit el president d’Òmnium, i per això “és clau que les dues entitats amb més socis treballin colze a colze per a la seva promoció, amb iniciatives i accions conjuntes”

Les dues entitats desenvoluparan també projectes conjunts per fomentar l’ús del català en el món de l’esport i entre la població més joves, així com de cohesió social a través de la llengua i l’esport, en col·laboració amb la Fundació Barça. També es comprometen a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions a favor de l’esport català, de les seleccions catalanes i del seu reconeixement internacional.