Òmnium i la FAVB reten homenatge a Jordi Monés Pujol-Busquets a l’Ajuntament de Badalona

Actualitat

El nou programa “Un nom, un món” s’estrena amb aquest acte d’homenatge i una exposició a l’AVV del Centre

El passat dijous 27 d’octubre va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona un acte d’homenatge a Jordi Monés i Pujol-Busquets, organitzat per Òmnium Badalona i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, en el marc del projecte “Un nom, un món”.

Jordi Monés i Pujol-Busquets va ser pioner de la història de l’educació als Països Catalans i a Espanya, i fundador de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de llengua catalana.

L’acte va comptar amb la presència i parlaments de Jordi Ballesteros i Sigfrido Ramos, President d’Òmnium Badalona i President de la FAVB respectivament, que van presentar el projecte “Un nom, un món” i de Montse Maresma, de l’Associació de Veïns del Centre, que va fer una presentació de Jordi Monés. Pere Solà i Gussinyer, catedràtic d’Història de l’Educació de la UAB, va fer una glossa de l’homenatjat. El mateix homenatjat, Jordi Monés i Pujol-Busquets, va dirigir unes paraules als assistents. També Joandomènec Ros, President de l’Institut d’Estudis Catalans va fer una salutació, així com Màrius Díaz, exalcalde de Badalona i amic de l’homenatjat. L’Alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va ser l’encarregada de la cloenda de l’acte, que va acabar amb una emocionant intervenció de l’Orfeó Badaloní.

L’exposició sobre la vida i obra de Jordi Monés i Pujol-Busquets es podrà visitar fins al 15 de novembre a l’Associació de Veïns del Centre de Badalona (C/Sant Miquel, 34), en horari de dimarts a divendres de 17h a 20h. 

El projecte “Un nom, un món”, que va arrencar amb aquest esdeveniment, pretén posar el focus en badalonins i badalonines que tenen un recorregut vital que val la pena que la ciutat conegui, relacionant la feina feta amb l’entorn. Consistirà en un seguit d’exposicions a les Associacions de Veïns del barri que pertoqui a cada homenatjat. Ben aviat anunciarem el o la protagonista de la propera exposició.

(Fotografies d’Albert Gàmiz) 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.