Òmnium les Corts organitza un Taller d’Escriptura

Actualitat

El passat dia 9 de maig, Òmnium les Corts i l’Ateneu Popular de les Corts van començar un taller d’escriptura que, de forma quinzenal, s’ha allargat fins a finals de juny.

El taller és adreçat a tothom que tingui una història al cap i mai no s’ha atrevit a escriure-la, o que necessita saber com crear els seus personatges, o que simplement sent curiositat de saber com es teixeix una novel·la… En aquest taller, conduit per l’escriptor Jordi Cantavella i impulsat per la nostra veïna Teresa Creus, ho podrà descobrir.

En Jordi Cantavella i Cusó (1967) és periodista, escriptor i autor de diverses obres, entre les quals destaquen Aquests catalans estan tocats del bolet (2010), la biografia d’Albert Llovera No límits (2011), Novapàtria (2002), La tètrica història de la Roser (2004), Pudor de cadàver (2006) i El brigadista (2015), a més de tres reculls de contes: El vals de la claveguera (2005), Paper higiènic (2006) i Vivències d’un barceloní emprenyat (2007). En Jordi  Cantavella és un home inquiet i sorprenent: L’any 1996 va fundar, juntament amb dos socis, el bar l’Astrolabi, al carrer Martínez de la Rosa, 14 (Gràcia), on s’ofereixen activitats culturals (concerts, teatre, recitals de contes i poesia, presentacions de llibres…) gairebé diàriament des del 1998.

La Teresa Creus Solà és professora jubilada de la UAB, veïna del barri de les Corts i la impulsora d’aquest taller d’escriptura. El conte il·lustrat ha estat el seu objectiu els darrers anys. Sempre relacionada amb el món de l’ensenyament, al voltant de la lectura i l’escriptura va adonar-se que a l’Ateneu, punt de trobada cultural, hi faltava una activitat com aquesta: un grup que vulgui aprendre a escriure tot escrivint. Conèixer en Jordi ha estat un començament meravellós per al taller. Ens revitalitza per continuar l’any vinent i posar en pràctica les seves indicacions. Gaudirem en el fet d’escriure. Voldríem poder començar el primer trimestre escolar i agafar experiència en diverses tipologies textuals.  Donarem vida útil a l’escriptura.

El taller es basa en l’experiència d’un escriptor que ha publicat 16 llibres en diferents editorials. En Jordi considera que no és mestre de ningú i que és la persona menys apropiada per donar lliçons a cap alumna o alumne. Tot i així, durant el taller, en Cantavella compartirà —amb tota mena d’exemples— tots els seus coneixements (i desventures) i la seva experiència perquè els alumnes no cometin les errades que ell va cometre quan va publicar els seus primers títols. Els orientarà per publicar sense que ningú s’aprofiti de la seva manca d’experiència i els ajudarà a fer gimnàstica mental per utilitzar la seva pròpia imaginació.

Al taller ens hi hem aplegat una quinzena de persones que volem posar Negre sobre Blanc! Tenim idees, dubtes, projectes i sobretot, molta il·lusió.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.