Òmnium, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià envien una carta a tots els representants dels estats membres a la UE per reclamar l’oficialitat del català

Actualitat

Xavier Antich: “Que el català esdevingui llengua oficial és una demanda històrica que no podem desaprofitar i que tindria un impacte directe en la vida de milions de ciutadans”

Barcelona, 19 de setembre de 2023 – Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià han fet arribar una carta personalitzada als 26 representats permanents dels estats de la Unió Europea per reclamar l’oficialitat del català. “Que el català esdevingui llengua oficial a la Unió Europea és una demanda històrica que no podem desaprofitar, ja que tindria un impacte directe en la vida de milions de ciutadans”, ha assegurat el president d’Òmnium, Xavier Antich. “Que avui el català no sigui una llengua oficial i de ple dret a les institucions és una anomalia cultural i lingüística que cal esmenar”, ha recalcat.
Aquesta iniciativa impulsada per les organitzacions que conformen la Federació Llull pretén apel·lar als representants dels estats de la UE perquè votin favorablement a la modificació del Reglament 1/1958, avui al Consell d’Assumptes Generals, per tal que s’inclogui el català, el basc i el gallec al llistat de llengües oficials de la UE.

“El català ha de fer front a molts reptes i amenaces. Sense el reconeixement oficial és més difícil garantir els drets lingüístics dels seus parlants i regular-ne el seu ús. Per afrontar els reptes lingüístics del català, és imprescindible que esdevingui llengua oficial”, ha puntualitzat el president d’Òmnium.