Òmnium porta l’exposició “Presos polítics a l’Espanya contemporània” a Cervera

Actualitat

Aquest passat dimarts, 18 de desembre, es va inaugurar l’exposició “Presos polítics a l’Espanya contemporània”, de Santiago Sierra a Cervera. L’exposició, organitzada per Òmnium Segarra-Urgell, va ser inaugurada per Carme Bergés, museòloga i directora del Museu de Cervera.

Bergés va explicar l’objectiu que pretenia l’autor en elaborar aquesta col·lecció, i que reflecteix la situació política i repressiva que patim actualment al nostre país. També va detallar el procés que l’obra ha patit des del moment que es va presentar a la Fira ARCO a Madrid, on va ser censurada, i la seva adquisició posterior per part de Tatxo Benet, qui va cedir-la a Òmnium Cultural per a que l’exposi arreu del territori.

L’acte va ser acompanyat per part de l’actuació musical de Bet Rius, alumna del conservatori de Música de Cervera que va interpretar dues obres, una de Bach i el Cant dels Ocells, al violí. La celebració va acabar amb un sopar groc, i va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones.

Òmnium Cultural Segarra-Urgell ha portat anteriorment aquesta col·lecció a Guissona i Agramunt, i properament es durà a Tàrrega i Bellpuig. A la capital de la Segarra romandrà exposada a Sant Joan Degollat fins al dia 28 de desembre.