Òmnium reclama l’amnistia per totes les persones represaliades del Tarragonès

Actualitat

Òmnium Cultural ha organitzat aquest dissabte una nova recollida de signatures per l’amnistia. L’acció, que ha tingut lloc a un centenar de punts d’arreu del país, ha comptat amb la participació de persones represaliades per l’Estat espanyol per exercir llibertats i drets fonamentals.


A Tarragona, Òmnium Cultural ha fet un acte on ha convocat algunes de les persones represaliades per l’Estat espanyol de la comarca. Entre ells s’ha comptat amb la participació d’Eugeni Barrero, Maria del Mar Benet, Andreu Carnota, Meri Icardo, Agustí Farré, Jaume Estévez, Francesc Pujol, Francesc Miquel Molina i Edgar Alan Martínez, manifestants al tall de la Jonquera convocat pel Tsunami Democràtic; David Solé, representat per la seva mare Marta Domènech, condemnat a un any i mig de presó per manifestar-se contra la sentència; Alex Gran, atropellat pels Mossos en les manifestacions contra la sentència pel que es demana responsabilitat penal; Arnau Martí, representat pel seu advocat Pere Grau, detingut i acusat d’organitzar les manifestacions contra la sentència; i Carles Ferré Menasanch, apallissat per la policia l’1 d’Octubre i denunciat per Jusapol.


La presidenta d’Òmnium del Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha afirmat, citant el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que “tenim molt clar que la fi de la repressió mai no vindrà de renúncies, ni de penediments, ni de reformes parcials del codi penal, ni d’indults, com intenta fer-nos creure el govern de l’Estat espanyol. L’amnistia és l’única possibilitat real per a l’inici de la negociació democràtica i és l’única via que abraça el conjunt dels represaliats”. A més, davant de les persones represaliades que han participat en l’acte ha recordat que “no deixarem mai soles les més de 2.850 persones represaliades. És per tots vosaltres que reclamem l’amnistia, pels presos polítics i els exiliats, però també per totes les persones anònimes que s’hi han deixat la pell defensant i exercint els drets i les llibertats”.


Òmnium Cultural dona un nou impuls aquest cap de setmana a la recollida massiva de signatures al carrer per demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia. Després de l’èxit de les anteriors recollides de desembre i gener,  l’entitat que presideix Jordi Cuixart torna  a desplegar, vetllant pel compliment de les mesures sanitàries de tots els participants, més d’un centenar de punts fixos de signatura arreu del país per recollir suports, en el marc de l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats, i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia. Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Cornellà de Llobregat, Terrassa, Badalona, Sabadell, Manresa, Figueres, Amposta o Bellver de Cerdanya són algunes de les localitats on es comptarà amb la participació de persones represaliades per l’Estat i amb causes obertes a qui també abraçaria l’amnistia.