Òmnium Terrassa celebra la 28a edició de la Nit de Misteri a la Nova Jazz Cava

Actualitat

El periodista i escriptor barceloní Rafael Vallbona ha estat el guanyador en la 25a edició del premi de novel·la Ferran Canyameres per l’obra policíaca titulada “Tros”.

Òmnium Cultural va celebrar a la Nova Jazz Cava la 28a edició dels premis de la Nit del Misteri, l’acte de lliurament dels premis literaris que organitzen, el premi principal dels quals és el Premi de novel·la Ferran Canyameres dotat en 5500 €

El periodista i escriptor barceloní Rafael Vallbona ha estat el guanyador en la 25a edició del premi de novel·la Ferran Canyameres per l’obra policíaca titulada “Tros”. Rafael Vallbona s’ha referit a l’estructura narrativa de l’obra guanyadora. “És una novel·la que no respon als cànons estilístics clàssics del gènere: crim, detectiu i assassí. Aquestes convencions hi ha gent que les fa molt i molt bé, però jo n’he defugit expressament”, ha explicat l’escriptor de Gràcia.

Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, Editorial Pagès i des de fa un parell d’anys també amb la mútua La Previsió Terrassenca convoquem aquest premi en homenatge a l’escriptor terrassenc i és el premi de novel·la d’intriga més antic dels Països Catalans en el seu gènere i amb la dotació més alta, malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys.
Després, a partir del 1990 se li suma el Premi de narracions curtes Ferran Canyameres i actualment inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i post obligatori, i el premi de poesia Enric Gall.

Tots els premis estan relacionats amb el gènere policíac, d’intriga o misteri, menys el de poesia Enric Gall que promou els valors ciutadans.

Llistat de guanyadors de la Nit del Misteri:

  • XXV Premi de novel·la Ferran Canyameres: Rafael Vallbona i Sallent,  “Tros”
  • XXVIII Premi de Narracions Curtes Ferran Canyameres: Imma Cabré i Homet, ” Obsessives i perverses”
  • XXII Premi Maria Rovira. Nivell 14-16 anys: Laura Almiñana Mestres, “Música a través d’una escletxa”
  • XXII Premi Maria Rovira. Nivell 17-19 anys: Iñaki Gonzalez i Ballell, ” Rates”
  • XV Premi Montserrat Oller. Nivell 5e d’educació primaria: Joana Paloma i Esteba, “El moment d’obrir-la”. Escola Tecnos
  • XV Premi Montserrat Oller. Nivell 6e d’educació primaria: Pol Canales i Palau, “La Cova”.  Escola Montcau -La Mola
  • XII Premi Enric gall de poesia: Imma Fuster i Tubella, “Remor íntima i secreta”

A més de la novel·la que com cada any en farà l’edició Pagès Editors, Òmnium Terrassa ha volgut, fer en una edició de butxaca, amb un recull de les obres que han guanyat, el premi de narracions curtes, els Maria Rovira, els Montserrat Oller i l’Enric Gall que es va regalar als guanyadors i als assistents a l’acte i que estarà disponible a les biblioteques de la ciutat en els propers dies.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Flores, acompanyat del segon tinent d’alcalde Miquel Sàmper i de la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís. El quadre de veus de “Ràdio-Teatre”, dirigit per Toni Garrich, ha interpretat un fragment de la novel·la de Llorenç Capdevila Pacte de silenci. D’altra banda, el pianista Alberto Medina i el saxofonista Guim Balasch han amenitzat la nit amb una actuació musical.


Rafael Vallbona i Sallent, guanyador del XXV Premi de novel·la Ferran Canyameres


Imma Cabré i Homet, guanyadora del XXVIII Premi de Narracions Curtes Ferran Canyameres


Iñaki Gonzalez i Ballell, guanyador del XXII Premi Maria Rovira. Nivell 17-19 anys


Imma Fuster i Tubella, guanyadora del XII Premi Enric gall de poesia

*Fotografies d’Eulàlia Barrasetas.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.