Òmnium titlla d’”èxit col·lectiu” la diada de Sant Jordi

Actualitat

El groc reivindicatiu ha tenyit el país i el compromís amb els presos i el rebuig a la repressió s’ha respirat arreu

Barcelona, 24 d’Abril de 2018- Òmnium Cultural valora molt positivament el transcurs de la Diada de Sant Jordi. Un Sant Jordi que ha estat marcat pel color groc que recorda que vivim en una situació d’anormalitat, amb presos polítics, com el president de l’entitat, Jordi Cuixart, amb exiliats i amb una implacable campanya de repressió.
Per tot això, l’entitat creu que és un èxit col·lectiu que la societat catalana hagi sortit al carrer i hagi gaudit d’una diada compromesa amb la llibertat i la democràcia.
“Estem immensament agraïts a la reacció de la ciutadania. Hem tornat a demostrar que la nostra resposta a la repressió és solidaritat, cultura i més democràcia”, ha dit el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.
Milers de ciutadans van deixar la seva rosa groga en solidaritat amb els presos i exiliats al mural floral de plaça Catalunya; milers de persones van col·laborar arreu del país amb l’entitat i hi van comprar roses grogues.

600.000 roses grogues
El Gremi de Floristes ha confirmat l’èxit de la crida a comprar també roses grogues com a mostra de solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. Se n’han venut 600.000.

Èxit de Joan-Lluís Lluís, Premi Sant Jordi
L’entitat celebra també que el Premi Sant Jordi de novel·la ‘Jo sóc aquell que va matar Franco’, de Joan-Lluís Lluís, hagi estat la segona novel·la de ficció més venuda en llengua catalana.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.