Participa en el concurs Tres de Deu de paraules castelleres vallenques

Actualitat

Òmnium Alt Camp segueix desplegant la campanya “Ensenya la llengua!” que va iniciar el desembre de l’any passat. En aquest cas, l’entitat ha organitzat el concurs Tres de Deu de paraules castelleres vallenques, en el marc de les Fires de Santa Úrsula. Del 19 al 22 d’octubre a les 19 h, es podrà participar en el concurs que consisteix a descobrir les paraules castelleres vallenques a les quals fa referència cada definició. Per poder participar, cal contestar aquest formulari. Entre les persones que encertin totes les respostes, se sortejarà un lot de productes d’Òmnium Cultural.


L’objectiu del projecte “Ensenya la llengua!” és impulsar l’ús del català com a llengua de cohesió social i com a eina de comunicació comuna entre els veïns i veïnes de la comarca, recuperant l’esperit d’un sol poble. Amb aquesta missió, Òmnium Alt Camp vol arribar al conjunt de la ciutadania per remarcar la importància de parlar català de manera habitual i correcta. Per altra banda, també es pretén interpel·lar els catalanoparlants perquè utilitzin la seva llengua en qualsevol context i no la canviïn.


Les llengües són instruments de comunicació, però també de transmissió de cultura i d’expressió de sentiments. Per tant, quan desapareix una llengua, ho fa també una forma d’entendre el món. Per aquesta raó, Òmnium Alt Camp ha decidit treballar amb aquesta campanya que té previst que s’allargui tot l’any 2021.

Consulta aquí les bases del concurs.