Pilar Cabot serà la persona homenatjada de la Marxa dels Vigatans

Actualitat

La poetessa de Tavèrnoles protagonitzarà els actes del proper 10 de setembre a Vic

Els organitzadors de la Marxa dels Vigatans, Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de Setembre, nomenen a Pilar Cabot persona homenatjada de la Marxa dels Vigatans d’enguany, que arriba a la seva XII edició. La persona homenatjada es distingeix per la seva tasca en pro de la nostra cultura i el país. El dimecres anterior a l’acte del dia 10 de setembre se li farà un acte públic d’homenatge al Tempre Romà de Vic.

Pilar Cabot (Vic, 1940) va créixer en una casa al carrer de Gurb plena de llibres i on freqüentaven diferents actors i cantants. Per tant, va créixer envoltada de cultura. El seu padrí va ser l’actor i director teatral Josep Subirana, i el seu pare Josep Cabot, ja estava molt endinsat al món literari.
Cabot és autora de poesia, narrativa per a adults i infants, contes, etc, i s’han escenificat obres seves. Va regentar, durant vint anys, la seva pròpia llibreria, anomenada Clam. Des de fa molts anys és part activa del món cultural osonenc, i és per això que l’any 1983 va ser escollida Osonenca de l’any. Va escriure diferents articles en butlletins de la Unió excursionista de Vic, va integrar-se al grup Clot. A partir d’aquests primers passos, va escriure articles d’opinió i reportatges a diferents mitjans de comunicació com La Revista d’Osona, El 9 Nou, Cavall Fort, Avui… També va participar en el programa de ràdio Sobretaula poètic de Ràdio Vic. Va ser membre de la Comissió de Lectura Pública de la Biblioteca Joan Triadú. Durant 13 anys va coordinar les famoses Tertúlies de Poetes.
Pilar Cabot també està molt lligada a la música, sap tocar el piano i ha musicat alguns poemes propis. Formà part de la primera junta de Juventuts Musicals de Vic i ha cantat a la Coral Canigó. És membre de l’AELC.
L’any 2012 a Tavèrnoles li van fer un reconeixement públic i al mateix any va ser l’artista homenatjada al SOPART.
Durant el 2012 i 2013 va realitzar dos tallers anomenats L’art d’expressar-se al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic. Dins l’any Espriu, va participar a diferents actes, xerrades dedicats al poeta.
Al passat febrer es van llegir 27 poemes de Pilar Cabot a una exposició de pessebres a Tavèrnoles. Aquesta tardor sortirà el seu últim llibre titulat El niu transparent.

CONTACTE:
Òmnium Osona – 93 889 31 19
[email protected]