Ple total a la 28a Festa de les Lletres del Vallès Oriental

Actualitat

Unes 180 persones van assistir a l’acte, marcat per les demandes de llibertat dels presos polítics

Divendres 24 de novembre a les 20 h, a la Sala Tarafa de Granollers va tenir lloc la 28a Festa de les Lletres del Vallès Oriental.

La sala es va omplir de gom a gom per saber els guanyadors dels premis literaris que cada any Òmnium Vallès Oriental lliura per aquestes dates:

28è Premi de novel·la Josep Saperas
28è Premi de poesia Estabanell Energia
5è Premi de periodisme Eugeni Xammar
7è Premi a l’acció cívica en favor de la llengua catalana Ramon Casanovas
17è Premi de sociolingüística Jaume Camp

L’acte, conduït per Toni Albà, va tenir un to marcadament polític i reivindicatiu i l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i de la meitat del Govern pres va estar present en totes les intervencions que es van dur a terme i també en l’escenari, coronat per deu cadires buides i un cartell de tots els presos polítics.


Sergi Bolea, president d’Òmnium Vallès Oriental, donant la benvinguda als assistents (Mar Martín).

Sergi Bolea, va donar la benvinguda als assistents i amb l’humor d’Albà com a fil conductor es van entregar tots els premis d’enguany en l’ordre següent:

5è Premi de periodisme Eugeni Xammar: Ara Granollers
28è Premi de poesia Estabanell Energia: Salvador Riera Solsona per La romança 3.0 del drac negre
28è Premi de novel·la Josep Saperas: Jordi Ortiz i Casas per Un cas de consciència
7è Premi a l’acció cívica en favor de la llengua catalana Ramon Casanovas: Casal del Mestre de Granollers i Vallès Oriental
17è Premi de sociolingüística Jaume Camp: Avel·lí Flors-Mas per “Usos lingüístics i identitats socials entre adolescents catalans i valencians”

La defensa de l’escoles i les institutcions catalanes també va ser molt present en l’acte, en els discusos dels premiats en el premi Ramon Casanovas i Jaume Camp. Precisament durant l’acte també es va fer un petit homenatge a Camp i Casanovas, en el centenari del seu naixement, i es va lliurar un obsequi a les famílies.

També es va fer un reconeixement per als infants finalistes del premi Sambori Òmnium del Vallès Oriental.

A més, Joan Vallvé, vicepresident tercer d’Òmnium, i Pep Fort, coordinador de l’ANC al Vallès Oriental, van fer una intervenció sobre la situació convulsa actual i per unir-se al clam que reclama l’alliberament dels presos polítics.

Finalment, l’acte es va cloure amb tots els assistents cantant El cant dels segadors.


Foto de família de la junta d’Òmnium Vallès Oriental i els premiats de la nit (Mar Martín).