El talent escolar es mostra en el XIII Premi Pere Ferrer

Actualitat
Premiats XIII Pere Ferrer 2018

La tretzena edició del Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu va entregar els seus premis el passat 6 de juny en un acte celebrat al Monestir de Sant Cugat.

Els premis, dirigits als centres escolars de Sant Cugat del Vallès de secundària, batxillerat i cicles formatius, premien la creació literària en català i el coneixement de la història de Catalunya, oferint unes narracions de molta qualitat.

En l’edició d’aquest any s’han premiat 11 treballs, de les 103 narracions rebudes de 5 escoles de la ciutat: Àgora International School, Col.legi El Pinar de Nuestra Señora, IES Angeleta Ferrer, IES Arnau Cadell i IES Leonardo da Vinci. S’han rebut 59 obres de primer cicle, 22 de segon cicle i 22 de batxillerat i cicles formatius; en global, una participació superior a anys anteriors.

L’acte ha comptat amb la presència de la regidora d’ensenyament Esther Salat i la tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat Carmela Fortuny, i ha sigut amenitzat per les actuacions d’alumnes de l’Escola de Música i Dansa Fusió. També durant la celebració s’han entregat els llibres impresos dels guanyadors de l’any passat (edició 2017), uns llibres fets gràcies als alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, que han fet les il·lustracions i la maquetació.

El jurat del premi format per la professora Manuela Narváez, la filòloga Montse Peitx, la doctora i membre de la junta d’Òmnium Sant Cugat Cristina Pla, el psicòleg Joan Masip, el director del Museu de Sant Cugat Lluís Campins, el professor Andreu Freixes, l’escriptor Enric Larreula, el professor Francesc Secall i l’historiador Josep Maria Figueres, ha premiat les següents obres:

1r CICLE D’ESO

Primer Premi:

‘Les petjades de la vida’ de Gina Galobardes Viñals

Accèssits:

1r. ‘Per què?’de Laia de la Torre Garcia

2n. ‘Memòries del Lluís’ d’Irati Imaz Caballé

3r: ‘No pasaran!’ de Maria Andrade Ciurana

 

2n. CICLE D’ESO

Primer Premi:

‘La venjança del cavaller’ de Víctor Otero Monzó

Accèssits:

1r. ‘Barrets de copa i boines vermelles’ de Ferran Vilalta Vila

2n. ‘On tot començà’ d’Elsa Compte Herbolzheimer

3r. ‘La hipocresia’ de Natàlia Guerrero Sabaté

 

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

Primer Pemi:

‘Verd de muntanya’ de Xavier Garcia Serratusell

Accèssits:

1r. ‘La república dels tres dies’ de Joan Garcia Boix

2n. ‘Les cartes de la guerra’ de Carlota Pérez Tarragó