Projectes

VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges

El VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges enguany programa 12 curtmetratges de gèneres i sensibilitats molt diverses creats entre el 2022 i el 2023. Volem compartir una selecció especial amb els centres educatius dels Països Catalans, disponible de març a juny del 2024.

Es tracta de dos dossiers pedagògics que acompanyen el visionament de la selecció de curtmetratges, de ficció i documental, mitjançant activitats i exercicis per treballar tant els temes que exposen les obres com el seu llenguatge audiovisual.

Cada dossier ha estat pensat directament per als alumnes de sis a dotze anys (escoles) i de dotze a divuit (instituts) i hi trobaran històries que, directament o indirectament, s’integren dins del seu imaginari emocional.


Cadascun d’ells presenta històries diferents, però totes demanen pensament, reflexió i complicitat. Són curtmetratges reconeguts a festivals nacionals i internacionals que en cap cas deixarà indiferents als alumnes que les gaudeixin. Algun dels curtmetratges tracta temes especialment sensibles i que són tabús i, per això, recomanem que el professorat estudiï amb previsió com encarar el visionament. 

Aconsellem que sempre que sigui possible els visionaments de cinema es facin a les sales de cinema: és allà on es reuneixen les condicions necessàries per experimentar tots els detalls i sensacions d’aquest art. Com que no sempre és possible, teniu a la vostra disposició un enllaç de visionament online amb la sessió de curtmetratges de la proposta pedagògica per veure’ls a la mateixa escola o institut.


Si voleu veure els curtmetratges de la proposta pedagògica del VOC, cal que sol·liciteu l’accés a l’enllaç de visionament omplint aquest formulari que us acredita com a responsable del centre educatiu.