Recuperades les Jornades In Memoriam de Josep Panisello a Jesús

Actualitat
Recuperades les Jornades In Memoriam de Josep Panisello a Jesús

Amb la celebració de la tercera edició, dedicada a la dinàmica sociolingüística de la llengua catalana, els organitzadors volen recuperar el ritme biennal de les jornades.

El poble de Jesús ha acollit la tercera edició de les jornades en memòria del mestre i lingüista jesusenc Josep Panisello Chavarria. Les jornades s’han celebrat el 5 i 6 de maig, organitzades per la Universitat Rovira i Virgili, Òmnium Ebre i l’EMD de Jesús, amb la col·laboració de la família del Mestre de Mestres.

 

La inauguració de les jornades va coincidir amb el dia en què se celebrava el novè aniversari de la mort de Josep Panisello. L’acte inaugural el va presidir Dolors Queralt, regidora de Cultura de l’EMD de Jesús, amb la intervenció de Josep F. Moragrega, president d’Òmnium Ebre; Miquel Àngel Pradilla, doctor de filologia de la URV i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, i Gemma Panisello, filla de l’homenatjat.

 

Miquel Àngel Pradilla es va felicitar per la represa d’aquestes jornades després d’uns anys sense celebrar-se a causa dels “estralls de la crisi”. Pradilla es va referir a les obres ‘Cruïlla’ i ‘Aïnes’, que Panisello va escriure juntament amb el lingüista tortosí Joan Beltran, com a una de les aportacions més importants a l’estudi de la llengua des del punt de vista territorial.

 

Les dos primeres ponències van anar a càrrec del mateix Pradilla i del sociolingüista Natxo Sorolla. El segon dia de les jornades van comptar amb la intervenció de Joan Solé i Anna Torrijos de la Direcció General de Política Lingüística i de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura.