Seus

Anoia

La Lliga de Capellades i la professora Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’Òmnium en un emotiu homenatge

Aquest passat divendres 22 de setembre el Teatre Municipal de l’Ateneu va ser l’escenari de l’entrega dels premis al Compromís Cultural que atorga Òmnium Anoia a aquelles persones i col·lectius del territori que s’hagin significat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Una nodrida representació d’activistes de la cultura anoienca i, molt especialment, de la capelladina van ser presents a l’acte que va reconèixer la trajectòria de La Lliga de Capellades i la professora Antonia Enrich.

[Llegeix-ne més]

La Festa Estellés completarà la vetllada cultural d’Òmnium Anoia

L’acte combinarà poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, per recordar el poeta Vicent Andrés Estellés. Des de l’any 2010 té lloc a diverses poblacions del País Valencià, les Illes Balears i el Principat. A Igualada, el divendres 22 de setembre, després del lliurament dels premis al Compromís Cultural, oferirem un sopar combinat amb lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés i l’actuació musical Tomàs de los Santos.

La periodista Núria Cañamares presentarà l’acte de lliurament dels XIX Premis Compromís

Òmnium Anoia continua descobrint els detalls de l’acte de lliurament dels XIX Premis al Compromís Cultural. Si a finals de juliol vam saber que el cantautor valencià Tomàs de los Santos serà l’encarregat d’amenitzar musicalment la vetllada, avui revelem que la periodista especialitzada en arts escèniques, Núria Cañamares, serà la presentadora d’aquest acte tan especial per a l’entitat.

El cantautor valencià Tomàs de los Santos amenitzarà els Premis Compromís i la Festa Estellés

Poc a poc es van descobrint els detalls de l’acte de lliurament dels XIX Premis al Compromís Cultural que tindrà lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu el divendres 22 de setembre a 2/4 de 8 del vespre.

L’encarrecat de posar música a l’acte serà el cantant i compositor valencià Tomàs de los Santos, qui també ens acompanyarà a la Festa Estellés que tot seguit tindrà lloc al Jardí Prohibit de l’Ateneu Igualadí.

Bases Premis al Compromís Cultural d'Òmnium Anoia

1. Objecte

Els Premis Compromís s’han creat amb la finalitat de reconèixer les persones, les entitats i les institucions de qualsevol àmbit comarcal que s’han distingit per la seva tasca en la promoció de la llengua, la cultura, igualtat, solidaritat i cohesió social i així, contribuint a la societat catalana d’una manera remarcable.

Des de l’any 2004, al voltant de la diada nacional de Catalunya, la Seu Territorial d’Òmnium Anoia organitza l’acte de lliurament dels premis al teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, tot i que l’entitat deixa oberta la possibilitat de celebrar aquest acte en altres municipis de la comarca.

En el desenvolupament de l’acte de lliurament d’aquests guardons hi ha hagut sempre la intervenció d’alguna personalitat del món intel·lectual, cultural o polític del país a més d’una actuació musical.

Durant l’acte, visualitza un vídeo documental sobre els premiats, que inclou un resum d’imatges o bé elements relacionats amb la seva biografia.

Es preveu la necessitat de fer una convocatòria d’aquests premis per permetre la presentació de candidatures. 

 2.- Candidatures. Requisits i condicions.

Els candidats han de ser persones, entitats, associacions o institucions sense ànim de lucre que es distingeixin per la seva tasca en la promoció de la llengua, la cultura, igualtat, solidaritat i/o cohesió social en l’àmbit comarcal.

3.- Presentació de candidatures. 

Els socis i sòcies d’Òmnium Anoia podran fer arribar les propostes de candidatures a través del formulari corresponent abans del 31 de maig de l’any en curs. Les que es rebin a partir d’aquesta data es tindran en compte per futures edicions dels Premis.

En el formulari es podrà proposar una persona candidata al premi individual, una entitat al premi col·lectiu o a totes dues categories. Per proposar més candidatures, caldrà omplir un nou formulari.

4.- Jurat

El jurat està format persones premiades en l’edició anterior, persones vinculades a l’entitat i membres de la Junta d’Òmnium Anoia.

5.- Criteris de valoració

Tant en el cas del premi individual com en el col·lectiu, es valora la trajectòria de la candidatura i l’impacte d’aquesta trajectòria en un d’aquests aspectes de la societat catalana: llengua, cultura, país o cohesió social.

6.- Concessió

Els guardó que s’entrega en les dues categories és obra dels artistes igualadins Kraks (www.kraks.org) i consisteix en un quadre realitzat expressament per a l’ocasió. Kraks és una empresa igualadina fundada per Jordi Sanahuja i Miquel Claramunt que ha col·laborat amb els Premis Compromís des dels seus inicis.

Fes-nos arribar les teves propostes de premiats

Persones i entitats premiades en edicions anteriors