Seus

Anoia

Bases Premis al Compromís Cultural d'Òmnium Anoia

1. Objecte

Els Premis Compromís s’han creat amb la finalitat de reconèixer les persones, les entitats i les institucions de qualsevol àmbit comarcal que s’han distingit per la seva tasca en la promoció de la llengua, la cultura, igualtat, solidaritat i cohesió social i així, contribuint a la societat catalana d’una manera remarcable.

Des de l’any 2004, al voltant de la diada nacional de Catalunya, la Seu Territorial d’Òmnium Anoia organitza l’acte de lliurament dels premis al teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, tot i que l’entitat deixa oberta la possibilitat de celebrar aquest acte en altres municipis de la comarca.

En el desenvolupament de l’acte de lliurament d’aquests guardons hi ha hagut sempre la intervenció d’alguna personalitat del món intel·lectual, cultural o polític del país a més d’una actuació musical.

Durant l’acte, visualitza un vídeo documental sobre els premiats, que inclou un resum d’imatges o bé elements relacionats amb la seva biografia.

Es preveu la necessitat de fer una convocatòria d’aquests premis per permetre la presentació de candidatures. 

 2.- Candidatures. Requisits i condicions.

Els candidats han de ser persones, entitats, associacions o institucions sense ànim de lucre que es distingeixin per la seva tasca en la promoció de la llengua, la cultura, igualtat, solidaritat i/o cohesió social en l’àmbit comarcal.

3.- Presentació de candidatures. 

Els socis i sòcies d’Òmnium Anoia podran fer arribar les propostes de candidatures a través del formulari corresponent abans del 31 de maig de l’any en curs. Les que es rebin a partir d’aquesta data es tindran en compte per futures edicions dels Premis.

En el formulari es podrà proposar una persona candidata al premi individual, una entitat al premi col·lectiu o a totes dues categories. Per proposar més candidatures, caldrà omplir un nou formulari.

4.- Jurat

El jurat està format persones premiades en l’edició anterior, persones vinculades a l’entitat i membres de la Junta d’Òmnium Anoia.

5.- Criteris de valoració

Tant en el cas del premi individual com en el col·lectiu, es valora la trajectòria de la candidatura i l’impacte d’aquesta trajectòria en un d’aquests aspectes de la societat catalana: llengua, cultura, país o cohesió social.

6.- Concessió

Els guardó que s’entrega en les dues categories és obra dels artistes igualadins Kraks (www.kraks.org) i consisteix en un quadre realitzat expressament per a l’ocasió. Kraks és una empresa igualadina fundada per Jordi Sanahuja i Miquel Claramunt que ha col·laborat amb els Premis Compromís des dels seus inicis.

Fes-nos arribar les teves propostes de premiats

Persones i entitats premiades en edicions anteriors