Seus

Priorat (gestora)

Ara fa prop d’un any un grup de socis ens hem anat reunint, amb una certa periodicitat, per tal d’iniciar el procés de constitució d’una seu territorial d’Òmnium al Priorat. Atesa la situació que vivim com a país, considerem que la visibilització d’Òmnium Cultural a la nostra comarca és cabdal. La necessitat que les activitats d’Òmnium Cultural, amb les prioritats que la guien (llengua, cultura i país, educació i cohesió social), arrelin encara més per tot el nostre territori ens ha empès a moure’ns per crear, inicialment, una gestora. És per tot això que ens agradaria comptar amb tu i amb els gairebé 400 socis d’Òmnium que hi ha actualment al Priorat.

Hem fet reunions preparatòries a La Vilella Baixa, Pradell de la Teixeta, El Masroig, Cornudella de Montsant i Falset. La nostra voluntat, com a gestora, és convocar reunions a tots els indrets de la comarca amb la finalitat, d’una banda, de donar-nos a conèixer i, de l’altra, col·laborar o donar suport a activitats diverses que tinguin lloc en els diferents municipis. Ens hem constituït com a gestora oberta a la col·laboració de tots els socis de la comarca amb l’objectiu de crear enllaços actius d’Òmnium a cada població. Així podrem col·laborar millor, des del territori, en les activitats nacionals d’Òmnium i fomentar i coordinar activitats a tota la comarca, prioritzant el suport a les iniciatives dels socis i a les entitats locals. Esperem, d’aquesta manera, en un futur no gaire llunyà, poder convocar l’assemblea de socis d’Òmnium Priorat i constituir aquesta seu territorial amb nuclis actius a la majoria de poblacions de la comarca i elegir una junta que representi i coordini els socis i aquesta activitat a la comarca.

Estem preparant un acte de presentació a tots els socis i amics del projecte d’Òmnium al Priorat a inicis del més d’abril i del qual te n’informarem properament i al qual, per descomptat, estàs convidat.

Per la nostra part, com a gestora, continuarem treballant per fer feina amb Òmnium Cultural per a la construcció d’un nou país lliure i democràtic: llengua, cultura i país, educació i cohesió social.

Si vols participar-hi o desitges saber-ne més, t’agrairem que contactis amb nosaltres mitjançant l’adreça electrònica [email protected]

Comptem amb tu!