Visita cultural al Palau Güell

Actualitat

El grup XERREM-MAGÒRIA, el dissabte dia 10 de gener, va fer la visita al Palau Güell.
Eusebi Güell, industrial, polític i mecenes, va voler que Gaudí li construís aquest palau urbà, com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.

El grup va poder comprovar que aquest mecenatge, simbolitzat amb la figura d’Antoni Gaudí, va donar com a fruit aquest palau, una de les tantes obres reconegudes a escala mundial.
El nostre itinerari va començar a les 10 del matí a la Plaça d’Espanya, per agafar el metro i baixar al final de la Rambla: Drassanes.

Entre barreja de llengües, converses i un temps primaveral que ens acompanyava, vam arribar davant el Palau Güell, en el carrer Nou de la Rambla. Tothom va quedar impressionat de la seva façana; mai s’hi havien fixat i la majoria desconeixia totalment aquesta obra gaudiana.
No cal dir, que la visita les va meravellar, sobretot la planta noble, amb aquell majestuós saló central; la terrassa amb la façana posterior i el terrat . Aquest últim espai, el van trobar màgic; caminant entre les 20 xemeneies van poder admirar aquestes veritables escultures i observar una magnífica panoràmica de la nostra ciutat.

Després de fer un petit passeig per la Rambla, a prop de les dues, ens vam acomiadar amb molta satisfacció i amb la sensació d’haver gaudit plenament d’un matí.

Aquesta sortida amb el grup Xerrem-Magòria, va sintetitzar l’esperit d’Òmnium, es va fer: llengua, cultura, país i també cohesió entre un grup heterogeni.