Somescola.cat demana fermesa a la Generalitat en la defensa de l’escola catalana

Actualitat

Somescola.cat demana fermesa a la Generalitat en la defensa de l’escola catalana

Somescola.cat s’ha reunit aquest dilluns amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau. Diversos representants de la coordinadora cívica i educativa han demanat fermesa a la consellera en la defensa del model vigent d’escola catalana davant la implantació de la LOMQE i de les sentències judicials que el volen trencar.

Somescola.cat ha volgut saber quines mesures preveu dur a terme la Generalitat per aturar la implantació de la LOMQE a Catalunya el curs vinent. En aquest sentit, la coordinadora ha alertat la consellera Rigau que els centres escolars catalans necessiten directrius clares per al curs vinent.

D’altra banda, Somescola ha destacat que el rebuig frontal a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules és una qüestió de democràcia i de país. Els representants de les 36 entitats que formen la coordinadora han exigit a la Generalitat que assumeixi la defensa col·lectiva de les cinc escoles afectades per la sentència del TSJC perquè no són casos aïllats i cal destinar-hi tots els recursos necessaris.

Per la seva banda, la consellera s’ha compromès a estudiar les mesures proposades per Somescola i a mantenir la normativa catalana el curs vinent. Totes dues parts han reiterat que la unitat cívica i política és imprescindible per a la defensa del model d’escola catalana.

Després d’aplegar milers de persones davant el TSJC el 10 de febrer passat, la coordinadora està treballant intensament en noves mobilitzacions ciutadanes per defensar el model d’escola catalana d’aquesta escalada judicial.  

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.