Taller de tions i espectacle de circ a la 7a festa de Nadal d’Òmnium Gironès

Actualitat
Taller tions Gironès

El dissabte 20 de desembre es va celebrar la setena edició de la Gran Festa del Tió a Girona, organitzada per Òmnium Cultural Gironès, l’Ajuntament de Girona i l’Associació de Veïns Devesa- Güell, on es van confeccionar prop de 100 tions.

Durant el matí tothom qui va voler va participar al taller de tions, on els nens i nenes van confeccionar el seu tió, caracteritzant el tronc de nadal amb la roba i faccions desitjades. Les famílies es van endur el seu tió a casa per preparar-lo per les Festes. El taller tenia com a objectiu motivar els més menuts i no tant menuts perquè tinguin un tió a casa i el cuidin perquè els ompli la casa de regals, llaminadures i carbó pels més entremaliats. L’activitat es va fer des de les 11 fins la 1 del mig dia a la plaça Miquel de Palol de Girona. El taller de tions ha estat sempre un èxit, l’any passat hi van participar més d’un centenars d’infants, que amb la implicació dels pares van fer uns cent tions, les mateixes xifres que enguany. 

En el marc de la Festa del Tió, a les 17 h a la mateixa plaça, hi va haver un exhibició de circ de la companyia Circolate, que van presentar el seu  espectacle Malabaret. És un espectacle de circ a on hi predominen els equilibris amb objectes com la corda fluixa o el ruló americà. És la historia d’un personatge particular, que vol demostrar les seves habilitats, encara que d’una forma un tant accidentada. Res no li surt tal com ell voldria, però aconseguirà solucionar les dificultats que se li generen gràcies a l’ajuda del públic. Un munt d’objectes desordenats i estrafolaris que no tenen sentit però que li serviran a l’hora de desenvolupar l’espectacle. Una exhibició de malabars, equilibris amb objectes, improvisació, humor i la col•laboració del públic. Un cop finalitzat l’espectacle els assistents van poder gaudir d’una xocolatada. 

Fotografia: Arnau Colomer