Trencant Setges!

Actualitat

El proper 8 de setembre torna el Trencant Setges

per conmemorar el paper dels badalonins durant els fets de 1714.

 

El proper dia 8 de setembre de 2018, torna una altra edició del Trencant Setges a Badalona (Platja dels Pescadors), a càrrec dels joves d’Òmnium, per tal de commemorar i posar en valor el paper dels badalonins i badalonines durant els fets que van ocòrrer l’any 1714 sota el setge de les tropes de Felip V. D’aquesta manera es pretén donar protagonisme a la ciutat de Badalona i així també fer una celebració anticipada de la Diada Nacional de Catalunya.

Enguany, el Trencant Setges pretén donar protagonisme als badalonins i badalonines comptant amb vàries entitats i ponents que viuen a la ciutat. La jornada s’iniciarà amb una xerrada a càrrec de l’historiador badaloní Joan Rosàs en la que repassarem els fets de 1714 i el paper que va tenir la ciutat. Seguidament hi haurà l’actuació de dos artistes també badalonins, en Cesc Gil i en Martí Ruiz, que faran una actuació musical. Aquesta etapa de la festa, finalitzarà amb l’espectacle que realitzaran el Teatre d’El Círcol i el rem del Club Nàutic Bétulo que representarà la sortida amb llaguts cap a Barcelona per trencar el sete de les tropes borbòniques.

Ja més entrada a nit es faran els concerts de Sense Sal, grup de pop-folk vinguts de Terrassa, i Seguirem, grup de versions dels famosos Obrint Pas. La jornada finalitzarà amb els punxa-discs, també badalonins, PD Al Forn.

El Trencant Setges comptarà amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i amb alguns familiars de presos polítics, que realitzaran parlaments juntament amb un membre de la Junta d’Òmnium Badalona i un membre de Joves d’Òmnium.

Us hi esperem!