Última junta abans de vacances!

Actualitat

Com ja saps ens reunim cada primer dijous de mes. Aquesta vegada hem fet la reunió mensual de junta una mica més tard que de costum perquè teníem la 2a reunió de treball presencial el dijous 8. Just el dia que va entrar en vigència les noves mesures covid. Vam decidir ajornar-la perquè superarem el màxim de 10 persones establert. Òmnium, passem per davant la salut i seguretat de tothom i com sempre, donem exemple. El 21 de setembre farem la 2a reunió de treball presencial.

La Junta d’Òmnium Nou Barris ens hem reunit telemàticament per preparar el tercer trimestre.

Són uns dies tristos: estem de dol pel traspàs de la nostra vicepresidenta, la Carme Guitart. Tenim molt present la seva gran capacitat d’esforç i el seu somriure, però la tristor per la seva pèrdua es converteix en coratge, en fortalesa i ens convida a no rendir-nos. Per aquest motiu, tindrà un homenatge a l’Assemblea que farem al desembre. Us convidem a participar-hi plegats. Amb la seva llavor seguirem lluitant per la llibertat i per la independència perquè des d’on estigui ho pugui veure i que sàpiga que no deixem apagar la seva flama entre nosaltres.

A la reunió vam tractar els projectes importants del tercer trimestre: el Premi Juncadella, les Biblioteques vivents, l’acte homenatge pels veïns del barri presos a Manhaussen, les (Re)voltes,  l’AGO o el Correllengua.

Veiem molt necessari activar voluntariat i el contacte amb entitats per desenvolupar els diferents projectes. I també hem parlat de l’organització de la Junta per optimitzar temps i ser més efectius.

Tenim previst assistir a una reunió al setembre per organitzar el Festival Sopes que està previst pel 20 de maig del 2022.

Hem parlat del Projecte Lliures i estem valorant treballar un mateix projecte i fer un acte conjunt diferents seus properes.

Tenim pendent la Trobada amb Consell Interreligiós de Nou Barris.

Ja sabeu que La Cultura va de festa no es va poder fer només es van posar rètols al parc de la Guineueta de les entitats que hi participaven i nosaltres som una d’elles.

Us informem que el districte ja ha aprovat el canvi de nom de la biblioteca Canyelles pel de Rafel Juncadella fet que celebrem molt des de la junta. 

També vam parlar de la importància d’abordar temes mediambientals i de paisatge, perquè veiem el component de patrimoni ambiental com a element cohesionador de llengua. Veiem que no tothom està d’acord de quina perspectiva tenim sobre el territori en una futura república.
Potser farem alguna sortida a la tardor si la pandèmia està més controlada. Us anirem informant. 

La Propera junta telemàtica serà dijous 2 de setembre 2021.

Aquestes vacances, tant si aprofites per gaudir de la nostra terra, vas al mar o a la muntanya, com si et quedes gaudint de la cultura de la ciutat, et desitgem que descansis i et cuidis. Tingues cura amb les mesures per la COVID-19.

Tornem al setembre amb més ganes de llibertat, de cultura, de país.

I, com que ens falten mans per tirar endavant els projectes per defensar la llibertat, la llengua i la cultura del nostre país, et demanem que, si pots, t’hi impliquis. Tu també pots posar el teu granet de sorra a Òmnium.

Que tinguis molt bon estiu!