Un any més, Òmnium organitza la 17a Festa per la Llibertat al passeig Lluís Companys de Barcelona en motiu de la Diada

Actualitat

Jarabe de Palo, Els Pets, Green Valley i Txarango posaran música a la 17a Festa per la Llibertat

La festa arrencarà a les 11 del matí i s’allargarà fins ben entrada la nit amb una àmplia oferta per a tots els públics.

Un matí per gaudir en família
Des de les 11 del matí el passeig Lluís Companys de Barcelona bullirà d’activitat. El grup d’ska The Penguins animarà les primeres hores de la Diada amb cançons tradicionals versionades a l’exitós projecte Reggae per a Xics.

La companyia de teatre Cia La Tal aparcarà a l’Arc de Triomf la seva sorprenent The Incredible Box; ball i música per a tots els públics de diferents estils passant pel swing i el hip-hop; artistes gràfics ensenyaran en directe com s’elabora un grafiti de grans dimensions; màgia i titelles amb Teia Moner; i els Xics del Xurrac, que animaran tothom qui passi pel passeig Lluís Companys a fer pinya i jugar amb la primera colla castellera nascuda en una fusteria.

El matí culminarà amb el concert-vermut a mans de Guillem Roma & the Camping Band Orchestra.

L’Espai Òmnium, una de les principals novetats d’enguany
El tram central del passeig Lluís Companys de Barcelona es convertirà durant en el batejat com a Espai Òmnium, 475 m2 ocupats per unes estructures fetes amb 9 contenidors de vaixell reutilitzats de més de 6 metres d’alçades que formaran la paraula ‘Òmnium’.

Serà en aquest espai on es desenvoluparan les diferents activitats diürnes que faran visible la feina que es cada dia des d’Òmnium Cultural, així com venda de marxandatge.

Al voltant de l’Espai Òmnium s’hi ubicarà la tradicional mostra que enguany ompliran més d’un centenar d’entitats. Un any més des de l’entitat s’aposta fermament per donar visibilitat al potent teixit associatiu del nostre país.

Els concerts, un cop acabi la manifestació
A partir de les 18:30 h, un cop finalitzada la gran manifestació de les entitats -que enguany formarà un símbol de suma a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer Aragó-, cinc concerts posaran el punt final als actes de commemoració de l’11 de setembre. Una altra novetat d’aquest 2017 és que l’escenari estarà integrat a l’Arc de Triomf.

La primera a pujar a l’escenari serà la cantant i compositora Judit Neddermann, una de les veus més admirades del panorama musical català. Jarabe de Palo li agafarà el relleu a un quart de 8 del vespre. Després de 20 anys damunt els escenaris, el grup liderat per Pau Donés, immers en una important gira internacional en motiu dels 20 anys de carrera, arriba a la Festa de la Llibertat per fer un repàs als seus grans èxits. A les 8 h, Txarango farà acte de presència amb una col·laboració especial impregnada de compromís social i esperit de festa major. Un altre plat fort arribarà a les 21 h amb el retorn de Els Pets. Els de Constantí fan una excepció en la seva aturada de 2 anys per participar de la Festa per la Llibertat en el moment crucial que viu el país.

La nit la clourà el reggae del grup barceloní amb arrels basques Green Valley, un dels nous fenòmens del reggae i el dancehall.