Viatge a Perpinyà. Diada Nacional de la Catalunya Nord

Actualitat

El dissabte 4 de novembre vàrem organitzar una sortida a Perpinyà per participar a la manifestació que es feia a la tarda amb el lema ”Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans”, dintre els actes de la Diada Nacional de la Catalunya Nord.

Vint-i-nou persones de l’Alt i el Baix Penedès vam fer el viatge en autocar. A la sortida hi varen donar suport l’ANC de Vilafranca i el Consell de la República de Vilafranca.

A l’arribar a Perpinyà, teníem encara unes hores lliures abans de la manifestació que era a les 4 de la tarda. Els membres de la junta de Òmnium l’Alt Penedès vàrem visitar la seu d’Òmnium a Perpinyà, situada en un edifici del centre de la ciutat, a prop de la plaça de la República. Vàrem poder intercanviar experiències amb els membres de la junta de Catalunya Nord, tots ells força joves, amb el President Xavier Antich i amb membres d’altres seus del Principat, que també hi havien viatjat per participar a la Diada.

La manifestació va ser força concorreguda, tot i que, segons ens van comentar, no era la millor hora, ja que al mateix temps es feia un partit de rugbi, esport que a Perpinyà mou molta gent.

Més d’un miler de participants vàrem recórrer bona part del centre de la ciutat. Un grup de batucada i els castellers de Perpinyà van animar la manifestació. Va acabar davant del Castellet, on es va llegir el manifest final i es van cantar els himnes de la Catalunya Nord, el País Valencià, les Illes i finalment els Segadors.

La tornada a Vilafranca va ser cap a les 9 del vespre. Els participants a la sortida van estar força contents d’haver pogut participar a la Diada a Perpinyà i ens van animar a tornar-hi l’any que vé.