Vilafranca es mobilitza en suport a Adrián Sas

Actualitat

El passat diumenge 15 de novembre, al migdia, va tenir lloc l’acte principal de la campanya de suport al vilafranquí Adrián Sas, dos dies abans del seu judici, on se l’acusa d’haver agredit diversos mossos d’esquadra durant les protestes del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

Un públic força nombrós es va aplegar a la plaça de la Vila de Vilafranca per escoltar les intervencions dels representants d’Òmnium Alt Penedès, l’ANC, Baula, l’Ateneu Popular X i el grup de suport, entre d’altres.

Especialment emotiu va ser el testimoni de la germana de l’acusat, explicant com la situació havia afectat la seva família. Al final va parlar el mateix Adrián, per agrair el suport de tothom al llarg dels darrers dos anys, i finalment es va penjar una pancarta reivindicativa al balcó de l’ajuntament.
L’acte va ser amenitzat per La Fera Ferotge amb les seves interpretacions de cançons d’Ovidi Montllor, molt adients pel seu to reivindicatiu.

Molts dels discursos van fer èmfasi en el fet que la Generalitat s’hagi constituït en acusació particular, participant d’aquesta manera en la repressió contra l’independentisme. En aquest sentit, no és anecdòtic assenyalar que, al final de l’acte, quan la majoria de gent havia sortit en manifestació cap a la Rambla, hi va haver una intervenció dels Mossos d’Esquadra, totalment innecessària, pressionant les persones que s’havien quedat a recollir, fet que va generar uns minuts de tensió i que va provocar la indignació dels assistents que encara eren a la plaça.

Fotografia: La Fura