Visita guiada “La Guerra Civil a Girona”

Actualitat

El diumenge 5 de maig des d’Òmnium Gironès, dins del projecte “80 anys de l’inici de l’exili”, vam organitzar la visita guiada “La guerra civil a Girona”.
A les 11 h un grup de 27 persones vàrem trobar-nos a la plaça del Vi on l’historiador Jordi Galí ens esperava. La visita `va començar posant en context la complexitat republicana de principis dels anys 30 i, des de l’inici, en Jordi va encomanar la seva sensibilitat, profunditat i passió per la història a totes les persones assistents.

La visita va acabar davant del refugi antiaeri del Jardí de la infància amb la lectura de l’article de Carles Rahola «Refugis i jardins», un article dedicat al mateix Jardí de la infància i que és un clam contra el feixisme:

«En aquell indret on jugaven plàcidament els infants, part de la població civil podrà refugiar-se, com si fóssim en el temps de les cavernes , contra el perill de bombardeig dels qui, en llur follia de sang i destrucció, atempten contra les nostres llibertats i contra la independència de la pàtria que no pot morir.»
(Fragment article publicat al diari de Girona L’Autonomista el 8 de febrer de 1938.)

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.