Xavier Antich: “Això no va de buscar culpables sinó d’aconseguir còmplices per la independència”

Actualitat

El president d’Òmnium defensa la mobilització “per la Diada i sempre que calgui”: “Som activistes, som gent de carrer!”

 

Barcelona, 11 de setembre del 2022 – El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha assegurat que “això no va de culpables sinó d’aconseguir còmplices per la independència” i “quedar-nos de braços creuats no és cap opció” perquè “tots volem la independència i ens necessitem a tots”: “no hi renunciem, volem ser més forts, a tot arreu, més organitzats i més determinats, això va de guanyar!”. “Permetre que la nostra força sigui més petita, que creixin les baralles o ens confonguem d’enemic, no és cap opció”, ha deixat clar Antich. Per això “volem guanyar, volem arribar allà on encara no hem arribat. Volem guanyar la independència perquè necessitem la República catalana. I sobretot volem guanyar perquè podem guanyar”.

El president d’Òmnium ha lloat la nova mostra de mobilització als carrers i ha posat en valor que “ni la repressió, ni la frustració, han impedit que aquest país es mobilitzi com estem fent. Per la Diada i sempre que calgui. Perquè quan cal, sabem que no ens podem quedar a casa. Som activistes, som gent de carrer!”, ha afegit. 

“Continuem tenint la determinació de sempre”, ha dit Antich, la mateixa que al 2017 “va fer tremolar tot un Estat. Va fer aixecar el rei d’Espanya. Mai, mai no havíem arribat tan lluny com l’Octubre del 2017. I ho vam aconseguir gràcies a la força de la gent, el valor més gran d’aquest país”.

En la mateixa línia,  ha insistit: “Volem ser més forts i més determinats. Ni mandra, ni excuses, ni por: que cadascú faci la seva feina, que en tenim molta. Generositat, a treballar, construir i persistir. A guanyar!”, tot afegint que “el futur de Catalunya el decideix el poble de Catalunya i ningú no ho podrà impedir”. A més, el president d’Òmnium ha fet una crida a la unitat de tot l’independentisme i a no confondre’s d’adversari “perquè l’Estat espanyol no es confon mai d’enemic i la màquina repressiva treballa a ple rendiment”: “Si no treballem per la independència amb els independentistes, amb qui ho farem?”.

Xavier Antich ha parlat durant la mobilització convocada per l’Assemblea Nacional Catalana amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que ha tingut lloc entre l’avinguda del Paral·lel i l’Estació de França de Barcelona i a la que Òmnium Cultural ha donat suport. Tot seguit, a partir de les 18.30 h, l’entitat continuarà l’activitat en aquesta jornada reivindicativa i popular amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami a l’espai de la Festa de la Llibertat, situat al passeig de Lluís Companys de Barcelona.